Forum.
| Subject: Napaljeni ovan napao pastira i slomio mu rebro Thu 12 Aug 2010 - 12:54 | |
| Prije tri dana u selu Rašteviću kraj Benkovca trogodišnji ovan napao je svog 75-godišnjeg vlasnika i slomio mu rebro. Čini se da je agresivni ovan napao jer je osjetio poriv da štiti stado, budući da je u tijeku parenje stoke.
Božo Banović (75) tog je jutra izveo ovce na ispašu i nije ni slutio da je udarac ovna glavom u njegovu nogu dan prije bio samo uvod u novi napad koji je, uz slomljeno rebro, rezultirao i brojnim hematomima na nogama i rukama.
"U nedjelju je ovan oca udario u nogu, no potom se smirio. Majka je navečer odvela ovce na ispašu i ovan je nije napao, pa smo mislili da je sve u redu i nismo se nadali da će ovan opet nasrnuti. No, drugi dan je opet krenuo prema ocu i udario ga prvo u predjelu prepona, a potom i u nogu i ruku", ispričao je za Večernji list njegov sin Marinko Banović.
Kaže kako se njegov otac branio štapom, a sve su vidjeli radnici na gradilištu i pozvali Marinka da ode pomoći ocu.
"Otrčao sam i vidio da ovan i dalje nasrće i da otac kleči krvav na podu. Odmah sam počeo vikati i ovce su se razbježale, a za njima je pobjegao i ovan", ispričao je Marinko, koji je oca, na preporuku liječnika, odveo i na pregled na kirurgiju zadarske Opće bolnice gdje je utvrđeno da je nesretnom čovjeku napuknulo rebro.
"Otac mi je još dobro i prošao jer je sve trajalo desetak minuta i da se nije branio, mogao ga je ovan i ubiti. Uostalom, čuo sam i priču da je prije dvadesetak godina jedan ovan usmrtio pastiricu", zaključio je mlađi Banović.
Veterinar im je objasnio da je ovan bio agresivan vjerojatno zato što je u tijeku parenje stoke, a tada ovnovi imaju izražen nagon da štite ovce. Također, veterinar je savjetovao da ovna kastriraju ili da ga usmrte, pa su ga Banovići odlučili usmrtiti.izvor-Danas.hr | |
|