Forum Padina
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
 

 Krvavi pir u Zaječaru

Go down 
AuthorMessage
Forum.

Forum.Krvavi pir u Zaječaru Empty
PostSubject: Krvavi pir u Zaječaru   Krvavi pir u Zaječaru EmptyFri 12 Nov 2010 - 2:09

Krvavi pir u Zaječaru Kuja-v10


Alo:Nepoznata osoba ili više njih ubili su kuju u Zaječaru dok je još dojila štence, a potresnu fotografiju kučića koji sisaju mleko mrtve keruše poslao je čitalac „Alo!“, besan što se niko državnih organa ne bavi zlostavljanjem životinja u tom gradu na istoku Srbije.Nakon što je „Alo!“ u više navrata pisao o mučkom hvatanju i zlostavljanju pasa lutalica u Zaječaru, redakciji su počeli da pristižu imejlovi s fotografijama ljubitelja životinja u kojima se tvrdi da su slike autentične i snimljene u tom gradu, ali i traži da se putem medija animira javnost ne bi li se ovakvim brutalnostima stalo na put.
Poslednja u nizu je i fotografija ubijene kuje, ali i uhvaćenih pasa u neuslovnim boksovima šinterske službe.
- S prozora sam posmatrala kako šinteri hvataju pse u naselju Kraljevica. Pojure za psom ili mu se jednostavno približe i onda jadnim životinjama namaknu omču od žice oko vrata. Pri tom, s obzirom na to da se kuce otimaju, omča zaseče njušku, uvo ili drugi deo tela životinje pa ih tako krvave smeštaju u kamion - kaže meštanka Kaja K.

Ljubitelji životinja snimaju mobilnim i postavljaju na internet šintere koji patroliraju gradom noseći neizbežne sajle. Fotografije krvavih, povređenih pasa preplavile su razne sajtove, a apeli snimatelja ostaju bez odziva. Mnogi meštani kontaktirali su s novinarima tvrdeći da se psi do uspavljivanja čuvaju dva, tri dana bez vode i hrane, ali o tome nema konkretnih dokaza.
Glumac Miloš Đuričić, čije je udruženje ljubitelja pasa „Beta“ u osnivanju, kaže da je po njegovim saznanjima zabranjen prilazak zaječarskoj kafileriji.
- Niko ne može da uđe i vidi šta se tamo dešava, a upoznat sam sa slučajevima da su protiv meštana koji su došli blizu mesta gde se čuvaju psi podignute krivične prijave. U kafileriji postoje tri boksa za čuvanje pasa, u koje u normalnim uslovima može stati desetak životinja. U boksove se smešta i do 70 pasa. Pokušaćemo sa lokalnom samoupravom da pronađemo rešenje, ali to možemo da uradimo tek nakon 20. januara iduće godine jer su nadležni do tada proglasili besnilo - kaže Đuričić.
Pre samo nedelju dana javnost je bila šokirana video-snimkom „Zlostavljanje pasa Zaječar“, na društvenoj mreži „fejsbuk“, na kome se jasno vide šinteri kako jednog psa nasilno ubacuju u kamion, a drugog dave žicom. Svedok koji je to sve video tvrdio je da je bio izbezumljen prizorom psa koji je krkljao, razgoračenih očiju, dok mu je na usta liptala krv.
- Dok su ga tako davili, drugi šinter je prišao psu otpozadi i uhvatio ga za leđa, a onda je njegov kolega koji je držao ta klešta sa žicom kojom ga je davio, podigao psa da ga ubace u kamion. Glava i vrat su mu bili uvrnuti i tada mi nije baš delovao kao da je živ - pričao je zgroženo očevidac
Back to top Go down
 
Krvavi pir u Zaječaru
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Hronika-
Jump to: