Forum Padina
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
 

 Stradao pod prevrnutim traktorom

Go down 
AuthorMessage
Forum.

Forum.Stradao pod prevrnutim traktorom Empty
PostSubject: Stradao pod prevrnutim traktorom   Stradao pod prevrnutim traktorom EmptyTue 30 Nov 2010 - 0:33

Teška tragedija dogodila se na letnjem putu od Male Remete do Jaska, u kojoj je smrt pod traktorom zadesila Igora Kirjakovića (25) iz Male Remete, koji je juče oko 14 časova krenuo traktorom prečicom do sela Jazak da kupi cigarete.

Naime, Igor je, kao i više puta do sada, juče popodne odlučio da prečicom, koja je duga samo tri kilometra, u odnosu na asfaltni put koji je dugačak sedam, ''skokne" do Jaska da kupi cigarete i svrati do seoske kafane, koje u Maloj Remeti nema. Krenuo je traktorom i pri spuštanju na jednoj deonici letnjeg puta traktor je uleteo u udolinu, Igor je, kako se pretpostavlja, suočen s opasnošću od prevrtanja, ispao iz traktora. Međutim, u tom trenutku traktor se prevrnuo na njega i on je ostao na mestu mrtav.

Nekoliko sati od tragedije istim putem krenuo je u Jazak meštanin Male Remete Siniša J. i naišao na stravičan prizor.

– Da on nije naišao, ko zna da li bi neko i pronašao Igora – – kaže meštanin Mile M.. – Ne znam kud je krenuo traktorom po tom putu, blato, klizavo, neravan, pun vagaša put. Nama mnogo skraćuje put do susednog Jaska, a kad je u lošem stanju onda idemo peške. Tu je već bilo nekoliko pretvrtanja, ali sa smrtnim ishodom prvi i, nadam se, poslednji put. Bio je dobar komšija i prijatelj sa svima u selu.
Pokojni Igor Kirjaković je, kako saznajemo u Maloj Remeti, došao pre nekoliko godina u selo da bi se rešio lošeg društva u Novom Sadu, i na svežem vazduhu, uz rad na imanju koje su mu kupili roditelji, posvetio se poljoprivredi.

Tragedija koja se dogodila Igoru Kirjakoviću je velika opomena za meštane Male Remete, koji, da bi skratili put do Jaska, koriste prečicu. Međutim, u zimskom periodu, kada i ranije pada mrak, sve je manje onih koji ga koriste, pa je manja verovatnoća da će neko i naići prilikom dešavanja neke nesreće.

– Nama đavo ne da mira, skraćujemo taj put, idemo niz strminu i izlažemo se opasnostima bez mnogo razloga. Koristimo taj poprečni put čak i u ovo zimsko doba, kada je klizav i blatnjav. Evo, trebalo je da nas smrt našeg komšije Igora konačno upozori na to da ne izlažemo svoje živote smrtnoj opasnosti – priča Zoran.
Šta je pravi uzrok nesreće u kojoj je smrtno stradao 25-godišnji mladić utvrdiće istraga, a juče oko 18 časova na mesto nesreće još nije bio stigao dežurni istražni sudija osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici.


http://www.dnevnik.rs/sr-lat
Back to top Go down
 
Stradao pod prevrnutim traktorom
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Hronika-
Jump to: