Forum Padina
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Padina

HomeHome  Latest imagesLatest images  Log in  Register  

Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011

Go down 
2 posters

Da li ste za izgradnju centra za reciklažu u opštini Kovačica?.
DA
Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 Vote_lcap14%Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 Vote_rcap
 14% [ 8 ]
NE
Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 Vote_lcap80%Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 Vote_rcap
 80% [ 47 ]
Ne interesuje me...
Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 Vote_lcap6%Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 Vote_rcap
 6% [ 4 ]
Total Votes : 59

Back

AuthorMessage
Forum.

Forum.

Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 Empty
PostSubject: Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptyWed 14 Dec 2011 - 19:46

Dana 18.decembra.2011 god.održaće se opštinski referendum sa pitanjem ''Da li ste za izgradnju centra za reciklažu,-
-preradu i skladištenje opasnog industrijskog otpada u opštini Kovačica''

Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 Toxic_10

Image hosted by servimg.com

Last edited by Forum. on Mon 19 Dec 2011 - 13:22; edited 3 times in total
Back to top Go down
bios
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptySun 18 Dec 2011 - 15:29

Ja sam neutralan,to jest nedovoljno upucen u tematiku oko izgradnje tog postrojenja za preradu otpada,ali pisem povodom neceg drugog a to je uznemiravanje na fiksni mobilni tel.od strane nn osobe i nagovaranje da se izadje na glasanje i ja sad pitam i doticnog a i nadlezne-odakle ti moj bro mobj p**** ti m'******da mi saljes 10 sms poruka u roku od par sati,j*** ti otpad m**** ti m*******.evo broj sa kojeg se uznemiravaju ljudi

+381636658xx
Back to top Go down
DOJAJA
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptySun 18 Dec 2011 - 23:07

ODZIV JE DO JAJA,MISLIM STVARNO KOME SU POTREBNE OVE GLUPOSTI,VISE JE BILO ONIH PARAZITA KOJI UZIMAJU DNEVNICE OD GLASACA
Back to top Go down
Zoran
Guest
Anonymous

PostSubject: REFERENDUM SPROVEDEN USPEŠNO   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptyMon 19 Dec 2011 - 0:27

PROTIV FABRIKE ZA PRERADU OTPADA
EKO REFERENDUM U KOVAČICI
Nedelja, 18. Decembar, 2011.| Autor: Slavica Tomčić
Pod pritiskom građana, lokalne vlasti organizovale javno izjašnjavanje o izgradnji postrojenja „Junirisk“

BEOGRAD - Štite poljoprivredu!
Građani Kovačice izjasniće se na referendumu koji je zakazan za 18. decembar da li su za to da se u njihovom gradu izgradi fabrika za preradu opasnog otpada „Junirisk“.
Referendum su lokalne vlasti raspisale pod pritiskom građana koji ne žele da fabrika, kako kažu, uništi njihovu poljoprivrednu proizvodnju i životnu sredinu.

- U Kovačici nema industrije i zato nam nije potrebna fabrika za preradu azbesta, cijanida, broma i drugog opasnog kancerogenog industrijskog otpada. Pokrajinski sekretarijat izdao je 29. aprila 2010. godine „Junirisku“ lokacijsku dozvolu za gradnju fabrike u Kovačici i pošto ona važi dve godine, sada pokušavaju da dobiju i građevinsku dozvolu. Protivimo se izgradnji fabrike zato što niko neće hteti da kupuje zagađene proizvode. Neka je grade u nekom jarku, a ne u poljoprivrednoj sredini. Referendum je jedini način da se građani izjasne da su protiv toga - kaže Savo Kolarski, odbornik grupe građana.

Predsednik opštine Miroslav Krišan kaže da opština, osim što je dala saglasnost, nema nikakve veze s dozvolama za gradnju fabrike.

- Odluke o gradnji te fabrike su u nadležnosti Vojvodine, koja izdaje sve dozvole. To je fabrika za preradu industrijskog otpada, a ne opasnih materija, i ne utiče na zagađenje životne sredine. U lokacijskoj dozvoli koju je „Junirisk“ dobio od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i životnu sredinu stoji da će se u fabrici prerađivati motorna ulja, zauljena i zamuljena zemljišta i salonit ploče - kaže Krišan.

Duraković: Sve po zakonu

Bora Duraković, vlasnik „Juniriska“, tvrdi da takva ista fabrika radi četiri godine u Rakovici „pa se niko nije otrovao“.
- To je čisto politikanstvo i nema veze sa zagađenjem životne sredine. Zbog političkih sukoba u Kovačici četiri godine ne mogu da dobijem sve dozvole za gradnju fabrike. Sve se radi po zakonu i mislim da smo konačno na kraju tog procesa. Dobili smo integralnu dozvolu od Ministarstva za zaštitu životne sredine i 98 odsto posla smo već završili - kaže Duraković i dodaje da odluka građana na referendumu neće imati nikakve pravne efekte pošto opština ne odlučuje o tome.

Vesti: Kovačica, eko referendum, postrojenje „Juniririsk''
Zoran Savanov
18.12.2011 19:42:08
Istina je da je korumpirana opštinska demokratska vlast dobila debelu proviziju za projekat ovog tipa,i godinama beskrupulozno pokušava da sprovede plan do kraja.Građani su čvrsto rešeni da istraju u svojoj nameri da spreče bilo kakvu mogućnost da im se jednog dana desi ekološka katastrofa,zarad nečijeg ličnog interesa.Ta ista vlast,na čelu sa predsednikom opštine i rtv Kovačica,javno poziva građane da bojkotuju referendum,a svoje članove na biračkim mestima,da ne učestvuju u radu.Da li će neko uopšte odgovarati,ako se država,od svojih organa do lokalne opštinske vlasti,ogluši o volju građana,ako se nastavi sa projektom visokog ekološkog rizika,ako dođe do fizičkog blokiranja izgradnje takve fabrike? Da li će razum i mudrost prevazići lični i stranački interes bahatog,samovoljnog,rasipničkog i netaktičnog lidera Kovačičke korumpirane vlasti.
Hvala na glasanju

Komentar:
Konan banacanin
18.12.2011 20:30:52
Graditi ekolosku bombu na 250m od naselja, u sred plodnih njiva, 500m od fabrike secera, u tzv industrijskoj zoni koja ne raspolaze sa apsolutno nikakvom infrastrukturom, gde ce sav transport otpada ici kroz uzane ulice naseljenog mesta je ravna mazohizmu. Ovo postrojenje Grad Pancevo nije hteo da gradi u krugu rafinerije, gde postoje daleko bezbedniji uslovi za rad, pocev od putne infrastrukture pa preko bezbednosnih sluzbi, vatrogasnih jedinica u okviru fabrike.... Lokalna DS danima salje poruke svojim biracima da ne zilaze na referendum, i u toku danasnjeg dana se glasaci spamuju putem sms-s. Zaposleni i oni koji imaju iole veze sa DS-om se ne smeju da se pojave na biralistima.

Hvala na glasanju
Gradjanin
18.12.2011 22:46:41
"...i niko se nije otrovao",reče g-din yunirisk,i ostade živ.Da li treba da dozvolimo da se tako nešto desi,pa da tražimo uzroke i rešavamo posledice?Zašto firma ide iz Rakovice,zato što je i tamo radila ilegalno,i što više nisu u Đilasovoj milosti,pa ih "slučajno" priziva Kovačica,usred banatske ravnice,plodnih njiva i oranica.Dokle će Debeljačka elita",Krišan,Vidač,Kinčeš,Mergeš,i njegova desna ruka,doglavnik,rtv ok Gojko Vukadin,da vršljaju i rastaču narodne novce,a mirni i radni Slovaci,aminuju i trpe diktaturu.Zapevaće i njima kukuriku,narod se budi,otrcane su im priče i obećanja o boljem životu,gotovi su.

eko referendum
18.12.2011 23:34:11
Građani Kovačice su, po zvaničnim rezultatima referenduma,rekli "NE",izgradnji centra za reciklažu i preradu industrijskog opasnog otpada(Yunirisku i svim sl.firmama).ZA IGRADNJU JE GLASALO 0,289% od ukupno upisanih birača,pa gospoda predsednik opštine i direktor yuniriska,neka se zapitaju, da li sa ovakvim raspoloženjem građana smeju da se usude da otpočnu radove.A građanima Kovačice, koji su izašli na referendum, i podržali inicijativni odbor,HVALA,što su pokazali čvrstu volju i odlučnost, svoj stav i karakter,i što opštinska strahovlada,ni na koji način nije uspela da ih u tome spreči.
REFERENDUM JE USPEO!
Zoran Savanov

Back to top Go down
Forum.

Forum.

PostSubject: Re: Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptyMon 19 Dec 2011 - 0:51

izvor-RTV

Zbog straha da bi industrija mogla da utiče na kvalitet poljoprivrednih proizvoda, građani Kovačice održali su danas referendum, na kom su se izjašnjavali da li su za to da se u njihovom mestu izgradi fabrika za preradu opasnog otpada "Junirisk".

Do 20 časova u Kovačici je bilo otvoreno 21 glasačko mesto, međutim, kako RTV nezvanično saznaje u Komisiji, referendum nije uspeo jer se na njega nije odazvalo potrebnih 50 odsto građana.

Back to top Go down
gošća
Guest
Anonymous

PostSubject: O referendumu   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptyMon 19 Dec 2011 - 1:45

Tema žestoka, nema šta...
Ali - verujte - puno članova DS-a je izašlo na referendum i glasalo je protiv! Prema tome, nije tačno da su baš svi članovi Ds-a "poslušnici", kako ih nazivate... Ima dosta onih koji ipak drže do svog dostojanstva...
Back to top Go down
Gost
Guest
Anonymous

PostSubject: @gošća   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptyMon 19 Dec 2011 - 9:43

Znaci nedostojanstveni, i poslusnici,nisu izasli ... ?
Ja sam izasao na referendum,nisam politicki opredeljen ali imam svoj stav.
Ovi politicari na vlasti ne brinu kakvu vodu pijemo godinama (pitam se kakvu vodu oni piju)
Voda nam je neispravna cak i kad se prokuva.
Tako da ne verujem u njihove izjave kako oni zele dobro opstini podizenjem takve fabrike. Mi smo poljoprivredni kraj fabrika na otvorenom. hiljade ljudi zaradjuju za zivot u polju.Unistenjem svega toga rizikujemo nas opstanak.
Bolje da izgrade veliku hladnjacu pa neka se ljudi bave malinarstvom i sl.
Ovako radi nekoliko radnih mesta koje ce doneti prerada otpada rizikujemo da izgubimo sve .
Ako i ne dodje u buducnosti do neke havarije,sama pomisao da nesto takvo postoji u nasem okruzenju lose utice na rejting proizvodnje zdrave hrane.
Zamislite reklamu: "Zdrava hrana iz Rakovice"Odmah pomislite na Yunirisk iz Rakovice....
Back to top Go down
Forum.

Forum.

PostSubject: Re: Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptyMon 19 Dec 2011 - 9:49

Kako javlja RTV Kovačica referendum nije uspeo zbog nedovoljnog broja(manje od 50 %) izaslih gradjana na birališta!

Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 987842 tokom dana detaljniji rezultati referenduma
Back to top Go down
angry
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptyMon 19 Dec 2011 - 9:54

Ako su ljudi u ovoj opstini toliko nezainteresovani za svoju i buducnost svoje dece da ih mrzi da prosetaju do glasackog mesta onda za bolje i nismo. Putuj planeto.
Back to top Go down
vlcek
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptyMon 19 Dec 2011 - 12:05

@angri

Mozda su stanovnici Padine,Kovačice,Crepaje,Debeljačane zainteresovani ali naprimer Samošane sumnjam da zaboli ona stvar šta se gradi izvan njihovog mesta da je mome njih i nije trebalo da se pita za mišljenje Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 317508
Back to top Go down
Forum.

Forum.

PostSubject: Re: Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptyMon 19 Dec 2011 - 14:24

Konačni rezultati referenduma

Na osnovu materijala primljenog od glasačkih odbora utvrdjeno je:

- Da je za referendum predato ukupno glasačkih listića-23.442

- Da je ostalo neupotrebljenih glasačkih listića -16,367

- Da je prema izvodima iz biračkih spiskova upisano birača-23.478

- Da je prema izvodima iz biračkih spiskova glasalo birača -7.075

- Da je broj glasačkih listića koji se nalazi u kutijama ukupno -7.073

-Da je bilo nevažećih listića ukupno- 62

- Da je bilo važećih glasačkih listića -7.011

- Da su rezultati referenduma Sledeći
,,ZA IZGRADNJU" je glasalo 102 glasača
,,PROTIV IZGRADNJE" je glasalo 6908 glasača

Referendum nije punovažan jer na njemu nije glasala većina gradjana koji imaju biračko pravo i koji su upisani u birački spisak

izvor-http://www.kovacica.org/

RTV-Vojvodina- Nije uspeo referendum na kom su se žitelji opštine Kovačica izjašnjavali o tome da li su za izgradnju fabrike za preradu opasnog otpada.

Glasala je tek trećina stanovnika te opštine.

Čak i da je uspeo, to ne bi ništa promenilo jer opština nema nadležnosti da dozvoli ili zabrani izgradnju takvog pogona.

Last edited by Forum. on Mon 19 Dec 2011 - 20:32; edited 1 time in total
Back to top Go down
Gost
Guest
Anonymous

PostSubject: @vlcek   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptyMon 19 Dec 2011 - 16:44

U pravu si ,trebalo bi da se objave rezultati glasanja po mestima da vidimo koliko je prvenstveno Kovacicana glasalo.Ocigledno je da im ne odgovara cinjenica da je najvise Kovacicana izaslo.
Po metodama kojima se sluze vidi se da 'pucaju' da im se blizi kraj. (Dolfe pazi se Dolazi Dzonatan Kvak Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 30570 )
Back to top Go down
villa
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptyWed 21 Dec 2011 - 12:10

savanov.koliko si dosad promenio stranaka 4-5?
Back to top Go down
GOST.9
Guest
Anonymous

PostSubject: Pismen do jaja   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptyWed 21 Dec 2011 - 18:27

Ovaj Paul ne zna da sastavi dve tri složene rečenice!!!
Back to top Go down
johny q
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptyThu 22 Dec 2011 - 11:35

znas sta,batice,ni meni licno nije simpatican Paul,i kapiram da on radi ovo sve zbog politickih poena(citaj para),ali da nije njegovog zanovetanja,ova fabrika bi vec radila,a mi slovaci nebi prstom mrdnuli,verovatno,ni da grade u sred kovacice tu nesrecnu fabriku.(nazalost,takvi smo,mekani i nezainteresovani).E sad,koliko je ona stetna,procenite sami,ali verujem da je niko ne zeli tik do naselja...Krisan je brzoplet,i brzo je uzeo kintu od yuniriska,sto im je dozvolio da probaju da grade ovde,i zaj---o se,Mada taman i da je znao,da ce biti frka,opet bi to uradio,koliko vidim...zbog toga mu se i drma fotelja,tako da bi trebalo malo da se spusti na zemlju,nemoze da radi bas sta mu se prohte.Takodje se provlaci i prica,da su glavni zagadjivaci ovde zemljoradnici,sa svojim pesticidima,sto i jeste cinjenica.I sta sad?To im daje pravo da i oni jos dodatno zagadjuju ???mislim,NO COMMENT
Back to top Go down
Forum.

Forum.

PostSubject: Re: Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptyThu 22 Dec 2011 - 19:32

Васељенска ТВ-Канцер прети грађанима због интереса бизнисмена? LINK
Back to top Go down
LALA

LALA

PostSubject: Re: Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptyTue 27 Dec 2011 - 11:02

villa wrote:

Verujem da ste ovim pitanjem,bar malo,zlonamerni?
Ja sam,nažalost,kao i mnogi,pogrešio u izboru stranke,i izabrao sam Radikale,sa kojima sam došao u sukob 2005 godine,i zbog njihove pogrešno vođene politike,a i mog suprotstavljanja njima,Petru Jojiću i Draganu Todoroviću,bivam isključen sa još 24 člana opštinskog odbora u Kovačici.Morao sam ovo da Vam malo razjasnim,možda nije podesno pod ovim nazivom ''Referendum u Opštini Kovačica'',ali ste postavili pitanje.Vidite i sami da se ja ne krijem iza nekakvog tuđeg imena,kao što je na pr.''villa'' i slično,već sam ja upisao svoje lično ime i prezime,kako bi svako moga da proceni ono što sam napisao,pa čak i da me vređa,što ja to drugima ne činim.
Ovo pitanje se može uputiti svakome ko se učlanio u nacionalnu stranku(a druge na našim prostorima nema,sve su takve,samo se vešto prikrivaju),kao na primer,sada,''zašto se Slovak učlanio u Slovačku stranku?'',netreba osuđivati ljude zbog članstva,već njihove postupke.
S poštovanjem,nadam se da ćemo se i upoznati.
Back to top Go down
LALA

LALA

PostSubject: Re: Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 EmptyTue 27 Dec 2011 - 11:06

LALA wrote:
villa wrote:

Verujem da ste ovim pitanjem,bar malo,zlonamerni?
Ja sam,nažalost,kao i mnogi,pogrešio u izboru stranke,i izabrao sam Radikale,sa kojima sam došao u sukob 2005 godine,i zbog njihove pogrešno vođene politike,a i mog suprotstavljanja njima,Petru Jojiću i Draganu Todoroviću,bivam isključen sa još 24 člana opštinskog odbora u Kovačici.Morao sam ovo da Vam malo razjasnim,možda nije podesno pod ovim nazivom ''Referendum u Opštini Kovačica'',ali ste postavili pitanje.Vidite i sami da se ja ne krijem iza nekakvog tuđeg imena,kao što je na pr.''villa'' i slično,već sam ja upisao svoje lično ime i prezime,kako bi svako moga da proceni ono što sam napisao,pa čak i da me vređa,što ja to drugima ne činim.
Ovo pitanje se može uputiti svakome ko se učlanio u nacionalnu stranku(a druge na našim prostorima nema,sve su takve,samo se vešto prikrivaju),kao na primer,sada,''zašto se Slovak učlanio u Slovačku stranku?'',netreba osuđivati ljude zbog članstva,već njihove postupke.
S poštovanjem,nadam se da ćemo se i upoznati.

Oprostite,dodajem: sada sam u Srpskoj naprednoj stranci,to mi je druga stranka,u mom životu i sa mojih 52 godine,s tim da Vam moram napomenuti,jednu izreku,starih,mudrih ljudi:''samo se budala ne menja''.
Back to top Go down
Sponsored content

PostSubject: Re: Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011   Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011 Empty

Back to top Go down

Referendum u opštini Kovačica 18.12.2011
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-