|
| Istraga o izgradnji „Relaxa“ u Kovačici | |
| | Author | Message |
---|
Forum.
| Subject: Istraga o izgradnji „Relaxa“ u Kovačici Tue 12 Feb 2013 - 20:59 | |
| Pred istražnim odeljenjem Višeg suda u Pančevu završeno je saslušanje osumnjičenih za zloupotrebe prilikom izgradnje „Relax“ centra u Kovačici.
Danas je saslušan poslednji osumnjičeni Ivan Babka, odgovorno lice za izvođenje radova, nakon čega je sudija Jonel Murešan doneo rešenje o sprovođenju istrage
Istragom su obuhvaćeni Miroslav Krišan, predsednik opštine Kovačica, zatim Vladan Anđelić iz Beograda, nadzorni organ prilikom izvođenja radova, Ondrej Petrović vlanik preduzeća „Građevinar Petrovič“ i Ivan Babka, odgovorno lice za izvođenje radova.
Postoje osnovi sumnje da su radovi na „Relax“ centru plaćeni više nego što vrede, a osim toga sumnja se da su plaćeni i radovi koji nikada nisu izvedeni.
U narednom periodu saslušaće se svedoci i biće obavljeno finansijsko veštačenje u ovom predmetu. | |
| | | Odbornik Guest
| Subject: UHAPŠEN PREDSEDNIK OPŠTINE Thu 21 Feb 2013 - 23:10 | |
| Da li je uhapšen Predsednik Opštine Kovačica?Predsednik Opštine Kovačica je uhapšen? Tereti se za naduvavanje računa prilikom izgradnje Relaksa,od 300.000,00 eura do 4,5 miliona.Izvođač radova SZGR Petrovič Padina.Fakturisao ,sve,SZGR Petrovič Padina,kako,izduvano ili naduvano,utvrdiće policija i tužilac.Šta reći?U opštini Kovačica ima izgrađeno 74 km.asfaltiranih puteva,ali verujte da je izasfaltirano ,bar,još 20 km.više,asfalta preko asfalta,ulica preko ulice,jedna na drugu,a novci su dobijani za jednu prijavljenu u izrađenom projektu.Izvođač radova Vojvodina put Pančevo,a da li je podizvođač bio SZGR Petrovič Padina,utvrdiće policija i istražni sudija. Ima još..., |
| | | Yunirisk Guest
| Subject: Re: Istraga o izgradnji „Relaxa“ u Kovačici Fri 22 Feb 2013 - 0:03 | |
| Nadam se će početi istraga i u vezi "Yuniriska". U toj aferi su i neke krupnije zverke. |
| | | m.s.m Guest
| Subject: Re: Istraga o izgradnji „Relaxa“ u Kovačici Fri 22 Feb 2013 - 16:52 | |
| Odbornik,zašto širiš dezinformacije,pitam se ima li tamo medju vama (odbornicima) jedna čestita osoba,kao što sam već jednom napisao jeli bi g'''''' samo da se dočepate vlasti a čim bi zajašili tron zaboravili bi i na yunirisk,relaks itd |
| | | građanin Guest
| Subject: Re: Istraga o izgradnji „Relaxa“ u Kovačici Sun 24 Feb 2013 - 11:30 | |
| Kad je reč o čestitosti i poštenju, treba je prvo proveriti kod vladajuće koalicije,jer njih smo videli kakvi su na vlasti, a o onima koji pretenduju na vlast,ćemo suditi kad se pokažu i dokažu. Ne nagađajte unapred, a ako i njih jednog dana optuže za milionske( u evrima), mahinacije, priznaćemo da ste bili u pravu. |
| | | istina Guest
| Subject: Re: Istraga o izgradnji „Relaxa“ u Kovačici Sun 24 Feb 2013 - 11:54 | |
| Da li je, lii kad će biti uhapšen predsednik opštine,to će nadležni već na vreme objaviti,istina je, da svi, koji su učestvovali u višegodišnjoj i višemilionskoj pljački građana ove opštine,treba da odgovaraju.I ne treba ih žaliti....nisu ni oni nas,očigledno. |
| | | Forum.
| Subject: Re: Istraga o izgradnji „Relaxa“ u Kovačici Tue 10 Sep 2013 - 18:34 | |
| 10.09.2013
Danas je u Pančevu završeno saslušanje poslednjeg svedoka u istrazi za nezakonite radnje prilikom izgradnje „Relax centra” u Kovačici. Sada sledi i veštačenje stručnjaka koje bi trebalo da pokaže kolika je realna cena za „Relax centar”
Početkom februara otvorena je istraga u Višem sudu u Pančevu o troškovima izgradnje „Relax centra” u Kovačici, koji je pravljen od 2006. do 2007. godine. Sumnja se da ti troškovi nisu bili realni, a ispituje se odgovornost predsednika Opštine Kovačica Miroslava Krišana, nadzornog organa u toku izgradnje Vladana Anđelića i vlasnika firme „Građevinar Petrovič” iz Padine Ondreja Petroviča. Da li su troškovi bili preuvličani, pokazaće izveštaj građevisnkih veštaka
U krivičnom postupku protiv okrivljenog Miroslava Krišana predmet se trenutno nalazi na veštačenju. Reč je o obimnoj građi i obimnom predmetu i očekujemo rezultate veštačenja u narednih mesec dana. Izveštaj će biti prosleđen Tužilaštvu, a u međuvremenu istraga protiv Krišana se nastavlja, izjavila je Sandra Medaković, portparolka Višeg suda u Pančevu.
Tužilaštvo je Višem sudu predložilo da se pokrene istraga o „Relax centru” zbog sumnje da su troškovi preuveličani, jer je za izgradnju potrošeno skoro duplo više novca od planiranog. Na prvobitnom tenderu za izgradnju dobijena je cena od 209 miliona, a postoje indicije da je na kraju izgradnja ovog poslovno-rekreativnog objekta koštala 389 miliona dinara. Izvođač radova od 2006. do polovine 2007. bilo je preduzeće „Zlatibor“ iz Beograda, a kasnije će se pojaviti „Građevinar Petrovič” iz Padine, koje se vodi kao zanatska radnja. Istraga o „Relax centru”, između ostalog, pokrenuta je i zato što nema podataka da je investitor, Opština Kovačica, sproveo postupak javne nabavke | |
| | | Zoran S. Guest
| Subject: Nerealni troškovi izgradnje PRC - RELAX-a KOVAČICA Wed 11 Sep 2013 - 0:16 | |
| Neko je na ovom forumu napisao da ''SAVANOV LAŽE'' u vezi mojih optužbi od petka sa Skupštine.Moram reći da sam ja činjenice i istinu iznosio,od samog početka vladavine Demokratske stranke,izdržao sam teških 12 godina,ja i moja porodica,ponižavani i omalovažavani,napadani,pa čak su pokušali i da me ubiju,ali sve polako dolazi na svoje mesto.Dokazaće se da sam bio u pravu,ali verujte mi ima toga još mnogo,ovo je samo početak,i kraj jednog davno započetog početka,u svemu ovome su umešani mnogi u okruženju Miroslava Krišana,kome ja nikada nisam želeo loše,on je sam sebi,ne slušajući nikoga,činio loše,činio je loše i mojoj deci,zahtevao da ih poslodavci otpuštaju sa radnog mesta,nisu mogli da se zaposle ni u jednoj firmi na teritoriji Opštine,ama baš nigde,ne samo oni već i deca drugih građana koji su mislili drugačije od njega i njegove ''Demokratske opcije''. Mogu Vam samo reći,kako sam i na Skupštini rekao,mnogo toga će se izdešavati do decembra,ove godine,i ostali će,svi koji su se ogrešili o zakon,i u Državnim organima,polako biti procesuirani,niko neće biti izuzet.Tako Vam je to,obećanje,i govor istine,mora odjeknuti,samo ovoga puta će posledice biti mnogo veće,neće ga radnici(građani ovog puta)samo smeniti,već..., |
| | | Naivka Guest
| Subject: LOPOVI Wed 11 Sep 2013 - 14:10 | |
| Sve što je rekao g-din Savanov,ja pratim njegove nastupe,je POTPUNA ISTINA,evo čuli smo i sinoć na RTV Pančevo,Krišan će u ćuzu,gde mu je i mesto,pokrali nas lopovi,400 miliona samo na jednom poslu,sakrivali su se u Demokratskoj stranci,znala sam da sve to neće na dobro da izađe DEMOKRATE NEKA VAS JE SRAMOTA. |
| | | Zoran S. Guest
| Subject: TUŽILAŠTVO Wed 18 Sep 2013 - 14:38 | |
| |
| | | srdjan Guest
| Subject: bazen Fri 20 Sep 2013 - 10:54 | |
| Retko kad se aktivno uključim na ovakve forume ali ovo vec nema smisla.Administratoru samo da poručim da bez obzira da li nešto skinete, ili morate skinuti sa foruma?gradjani Opštine Kovačica vrlo dobro znaju situaciju u njihovim mestima šta se sve izdešavalo,ali i dešava od vlasti DS.A cilj ovakvog foruma je upravo diskusija gradjana i da bi se razotkrile brojne kriminalne radnje od vlasti u Opštini Kovačica.Vest o smeni vrhuške Pančevačke policije je vec otišla u medije a tekst koji ste izbrisali vec je prosledjena na naše mejlove...itd.Svi smo svesni da su u kriminalne radnje umešani lokalni političari a pre svega Predsednik Opštine M.Krišan a da bi opstao toliko godina morao je(a po svemu sudeci i ima)podršku od policije a pre svega Mihalja koji uspešno saradjuje sa zam.tužioca Zahorcem uz svesrdnu pomoc nekadašnjeg Predsednika Opštinskog suda u Kovačici Sahtera...karika do karike,ali nikom nije gorela večito pa se nadam da je i ova tragedija koja traje u Opštini Kovačica vec 13-tu godinu pri kraju. Svi sve znamo ,ali problem naših gradjana je da uvek dremuckaju i kasno se uključuju u ove probleme,cute i čekaju i nadaju se da ce neko drugi uraditi nešto za njih. Srdjan |
| | | Sponsored content
| Subject: Re: Istraga o izgradnji „Relaxa“ u Kovačici | |
| |
| | | | Istraga o izgradnji „Relaxa“ u Kovačici | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |