Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Mon 25 Aug 2008 - 22:21
Zdenka*
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Mon 25 Aug 2008 - 22:37
Mars chystá pre nás úžasné predstavenie, preto nezabudnime pozorovat nočnú oblohu a predovšetkým 27. augusta 2008.
V tomto mesiaci budú Zem a Mars tak blízko seba ako nikdy predtým v dejinách ludstva.Bližšie k našej planéte bude Mars až v roku 2287.
27. augusta bude vzdialenost medzi Zemou a Marsom najmenšia – 34, 649, 589 míl.
V túto noc bude na oblohe vidno Mars najjasnejšie a bude najväcší. Pri pozorovaní volným okom sa bude zdat taký velký ,ako Mesiac pri splne. Preto sa stane lahko identifikovatelnou planétou , na nočnej oblohe.
Od začiatku augusta sa bude objavovat na východnej oblohe o 22. hod. a o 3. hod. ráno dosiahne azimutu.
Okolo 27. augusta ho budeme môct pozorovat už po západe Slnka až do 00:30
Máš jedinečnú možnost pozorovat jav, ktorý sa stane po prvý raz v dejinách ludstva.
Nezabudni pozorovat v priebehu augusta, ako rastie Červená planéta.
Podel sa o tento zážitok so svojimi detmi, vnukmi…pretože ani jediný človek v súčasnosti nemal ešte možnost tento jav pozorovat!
Forum.
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Mon 25 Aug 2008 - 23:19
hlupost,ako sa neska vidi na nebe mars tak sa bude vidied aj 27 ....000,12 stupnov hor dov,tem co ti to vravev je magarec aj nema pojma o astronomiji...hadam neverite stvarno takimto hlupostam
Zdenka*
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Tue 26 Aug 2008 - 12:51
na aki je to način????????? ja som to nevymislela dostala som zo slovenskej adrese a lem som Vam preniesla čisto nak vas informišem ,e a teraz kto veri kto ni.....???!! aj nebudeme sa nazivat hadam vodiš volaki,,ŠOR" ak tak vraviš!!!! Ti očigledno poznaš astronomiju, velmo dobre ked tak tvrdiš?
Zdenka*
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Tue 26 Aug 2008 - 13:17
vieš de som sa našla? vidiš to tam čo piše velkim začiatočnim zelenim Z Zemou e tu som a ti? čo ti je neska toto neliči na tebe ,kto ta nagaziv? pa hadam je toto forum ,majku mu, pišeme šakovo a kulturne ,ni?
Alek
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Tue 26 Aug 2008 - 13:23
vizera ze vi dvaja nekapirate edom druhiho...ja sa nebudem staret
a toto za mars je zajebancija to kruzi kazdi rok ...mislim volaki shabam posila tieto emaili kazdi rok pred 27....tak sa nepalte na to
Zdenka*
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Tue 26 Aug 2008 - 13:28
ajde ešte troch nak ta nerviram- šecko pišeni(ni na tarabe) na Google ukucaj Červena planeta a čiiiiitaj ak oni klamu ja im pomaham http://www.metoo.sk/gallery/gallery_view/400
Alek
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Tue 26 Aug 2008 - 13:32
vikerd wrote:
ajde ešte troch nak ta nerviram- šecko pišeni(ni na tarabe) na Google ukucaj Červena planeta a čiiiiitaj ak oni klamu ja im pomaham http://www.metoo.sk/gallery/gallery_view/400
mne pises :19: ak mne tak tratis lem cas,mna tieto vradzibini neinteresuju
Elena!
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Tue 26 Aug 2008 - 14:26
ajde please mi prevedte toto co pise na obrasku.
Zdenka*
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Tue 26 Aug 2008 - 14:37
boze pa mas celi tekst prelozeni na slovenski
Quote :
Preto sa stane lahko identifikovatelnou planétou , na nočnej oblohe. Od začiatku augusta sa bude objavovat na východnej oblohe o 22. hod. a o 3. hod. ráno dosiahne azimutu.
vi stvarno nepratite celu temu?!
Zdenka*
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Tue 26 Aug 2008 - 14:38
Alek wrote:
vikerd wrote:
mne pises :19: ak mne tak tratis lem cas,mna tieto vradzibini neinteresuju
koho neinteresuje nak sa nemiesa do teme :27:
vvv
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Tue 26 Aug 2008 - 21:33
...to je zajtra ajd nak vidime...
Elena!
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Tue 26 Aug 2008 - 22:45
vikerd wrote:
boze pa mas celi tekst prelozeni na slovenski
Quote :
Preto sa stane lahko identifikovatelnou planétou , na nočnej oblohe. Od začiatku augusta sa bude objavovat na východnej oblohe o 22. hod. a o 3. hod. ráno dosiahne azimutu.
vi stvarno nepratite celu temu?!
pratim ja lem cudnim jazikom pisete....nerozumiem nist
Alek
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Wed 27 Aug 2008 - 10:57
jaoooo pa to je neska....tajdem sa skovat volade..
vikerd ak sa nist nestane castis pivo......
Zdenka*
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Wed 27 Aug 2008 - 13:27
azda mislis ze sa moze volaco stat????? co sa tika piva moze aj dve ale neviazanvo stemou lebo stim nemam veze lem ako odomna - tebe nego vizera ze sa Katzur nahnevav?!
haaa Katzur je pravda...?evo aj za teba -co pijes?
Alek
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Wed 27 Aug 2008 - 15:35
vikerd-azda mislis ze sa moze volaco stat????? ja-neviem ani nerozmislam o tom //////////////////////////////////////////////////////// vikerd-co sa tika piva moze aj dve ale neviazanvo stemou lebo stim nemam veze lem ako odomna - tebe ja-dohovorenvo..ti mne dve ja tebe dve ti mne dve ja tebe dve .itd kim nepopadame ///////////////////////////////////////////////////////// vikerd-nego vizera ze sa Katzur nahnevav?! ja-neverim,a preco bi /////////////////////////////////////////////////////////
Zdenka*
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Wed 27 Aug 2008 - 15:39
stop stop pomali ja nepijem aj nije tema aby sme toto nastavili a navecer komu ako bude
Alek
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Wed 27 Aug 2008 - 15:45
ma nema veze cije tema...ked ninto macki tak misi kolo vodia a kacura ninto tak mozme robit co kceme
Elena!
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Wed 27 Aug 2008 - 16:10
co to teraz znaci :19: to sa nema stat ci co :19:
Zdenka*
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Wed 27 Aug 2008 - 16:19
e Alek vidis ze sme zludili svet?!? :27:
Zdenka*
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Wed 27 Aug 2008 - 21:17
Badelov gorki...? možeee
Elena!
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Wed 27 Aug 2008 - 21:46
vikerd wrote:
e Alek vidis ze sme zludili svet?!? :27:
ti si sa najviac zlakla toho marsa,priznaj.mna bas briga za to
Zdenka*
Subject: Re: NEZABUDNITE NA 27.aug Wed 27 Aug 2008 - 22:04
do kraja ma aj ubedite do toho -to ste sa vi dohovorili? a čo sa mam lakat? ja som vam preniesla ,že je to jav ,ako zatmenia slnka alebo mesiaca uf! :19: