Forum Padina
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
 

 Bivši muž ubio medicinsku sestru u bolnici

Go down 
AuthorMessage
Forum.

Forum.Bivši muž ubio medicinsku sestru u bolnici Empty
PostSubject: Bivši muž ubio medicinsku sestru u bolnici   Bivši muž ubio medicinsku sestru u bolnici EmptyTue 25 Nov 2008 - 1:36

Natalija Marković (54), medicinska sestra u Kliničkom centru Srbije, preminula je pošto je bivši muž Dragoljub Božinović pucao na nju u zgradi Poliklinike KCS-a.Ubistvo se dogodilo pred pacijentima na prijemnom odeljenju Neurohirurške ambulante. Medicinska sestra je odmah prebačena u Urgentni centar, ali je nakon neuspešne reanimacije ubrzo preminula.
– Sve se to dogodilo nešto posle jedanaest časova u Neurohirurškoj ambulanti, u zgradi Poliklinike. Počinilac je njen bivši suprug. Obezbeđenje je odmah reagovalo, razoružalo ga je i on je odmah predat policiji – rekao je portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.

Motivi za taj zločin još nisu poznati, a u ambulanti je u trenutku pucnjave bilo dosta pacijenata, od kojih niko nije povređen.
– Čula su se tri praska i krici iz hodnika. Nekoliko nas potrčalo je ka tom mestu. Čoveka sitnije građe držalo je obezbeđenje, a nekoliko metara dalje ležala je žena u lokvi krvi – priča u šoku pacijentkinja koja se juče u 11 časova našla u Kliničkom centru Srbije u trenutku ubistva.

Božinović se posle zločina predao radnicima obezbeđenja bolnice, dok je medicinsko osoblje trčalo da ukaže pomoć ranjenoj koleginici, ali i šokiranim pacijentima koji su čekali na pregled u hodniku Neurohirurške ambulante. Teško povređenu Nataliju, kojoj je Božinović ispalio tri hica u grudi i vrat, kolege su odnele u reanimacionu salu, ali je ona uprkos njihovim naporima ubrzo preminula.

Prema nezvaničnim saznanjima, Božinović je juče ujutro telefonom pozvao bivšu suprugu. Ubrzo je došao u Klinički centar, popeo se na drugi sprat do Neurohirurške ambulante, gde je na prijemnom šalteru Natalija Marković radila s koleginicom. Čim je ugledala bivšeg supruga, ona je ustala, izašla iza pulta, i stala s Božinovićem dva-tri metra dalje. U holu je bilo nekoliko pacijenata koji su čekali na pregled.
– On je prišao nesrećnoj ženi, kao da je zagrli. Počela je prepirka, ali nisu vikali jedno na drugo. Iz džepa je izvadio pištolj i iz blizine pucao u nju. Pomislila sam da je neko uneo petarde i bacio ih, ali tada sam čula vrištanje. Kada sam videla nepomičnu ženu i pištolj na podu, ostala sam bez glasa – priča jedna pacijentkinja.

U međuvremenu, patrola policije koja dežura u KC-u došla je na mesto zločina, stavila lisice na ruke Dragoljubu Božinoviću i pozvala kolege iz Odeljenja za uviđaj. Za to vreme Božinović je mirno stajao u hodniku, nekoliko metara od mesta na kojem je ispalio smrtonosne hice u bivšu suprugu. Na rukama je imao lisice, držao ih je iza leđa, ćutao i gledao u zid. Kada su ga policajci koji su obavljali uviđaj pitali da li zna šta je uradio, odgovorio je da se ne seća koliko je puta pucao u Nataliju.

Koleginice ubijene medicinske sestre kažu da je živela u centru grada, s drugim suprugom Milošem. Bila je pouzdan radnik i dobra koleginica. I ranije je imala problema s bivšim mužem, ali i sa sinom, koji je ostao s ocem, jer su stalno tražili novac.

Dragoljub Božinović je oko 13 časova izveden iz hodnika u kojem je ispalio smrtonosne hice u bivšu suprugu i odvezen u policijski pritvor. Prema nezvaničnim saznanjima, za pištolj iz kojeg je pucao u Nataliju imao je dozvolu za posedovanje. Posle policijskog pritvora Božinović će biti priveden istražnom sudiji.
– To je događaj kakav se prosto ne može predvideti. Obezbeđenje Kliničkog centra Srbije radi na najvišem nivou – rekao je pomoćnik direktora KC-a za opšte poslove i bezbednost Saša Radović.

Inače, na ulazu u zgradu Poliklinike KCS-a ne postoje detektori za metal jer, kako je objašnjeno, u pitanju su ambulante otvorenog tipa, tako da građane na ulazima niko ne kontroliše. Kada je reč o zgradama u kojima su pacijenti na stacionarnom lečenju, tamo detektori postoje. Kako je objašnjeno, u celom Kliničkom centru Srbije postoji 90 radnika obezbeđenja, a u zgradi u kojoj se dogodilo ubistvo ih je sedmoro.

Direktor Kliničkog centra Srbije Đorđe Bajec kaže da kroz Centar dnevno prođe 7.000 zaposlenih, svi pacijenti i njihove porodice, i da je apsolutna kontrola nemoguća.
– Ovo je moglo da se desi bilo gde, u gradu, na ulici, ovo je prosto porodična tragedija – rekao je on, gostujući u Vestima TV B-92.
Back to top Go down
 
Bivši muž ubio medicinsku sestru u bolnici
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Hronika-
Jump to: