Forum Padina
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
 

 Silovali i pretukli devojčicu

Go down 
AuthorMessage
Forum.

Forum.Silovali i pretukli devojčicu Empty
PostSubject: Silovali i pretukli devojčicu   Silovali i pretukli devojčicu EmptySat 29 Nov 2008 - 23:11

NIŠ - Barča Džemailović (40) osuđen je na 16 godina zatvora zbog prebijanja i silovanja trinaestogodišnje ćerke T.U. Njegov komšija Vojkan Sulejmanović (35) za isti zločin osuđen je na 14 godina zatvora.

Krivično veće Okružnog suda u Nišu, kojim je predsedavala sudija Jasmina Jovović, utvrdilo je da je Džemailović od aprila prošle godine do 18. januara ove godine nekoliko puta tukao ćerku pesnicama i metalnom šipkom po glavi i telu, pretio joj da će je zaklati kako bi je prinudio na obljubu.

Njegovom komšiji iz niškog naselja Crvena zvezda Vojkanu Sulejmanoviću stavljeno je na teret da je krajem decembra devojčicu više puta udario lopatom po leđima i silovao.


- Ovakav primer se nije skoro pojavio u srpskoj javnosti. Za Barču je posebno otežavajuća okolnost to što je otac zlostavljane devojčice - rekla je sudija Jovović.
Džemailović je bez reči ispratio presudu, dok je Sulejmanović pokušao da protestuje, posle čega su ih stražari izveli iz sudnice.
Prema rečima sudije Jovović, zlostavljana devojčica je pred sudom, kao i u istrazi, potvrdila da je bila zlostavljana, dok su okrivljeni poricali optužbe. Tokom istrage i suđenja komunikacija sa devojčicom se odvijala otežano jer se, kako saznajemo, radi o detetu čija je emocionalna i socijalna razvijenost na dosta niskom nivou. Stručnjaci kažu da je dete edukativno sasvim zapušteno, do te mere da čak ne zna da broji.

U Centru za socijalni rad nam je ranije potvrđeno da devojčica nije mentalno retardirana već da je intelektualno zapostavljena zbog neredovnog pohađanja škole i surovog načina života. Izvor „Blica” kaže da je devojčica napredovala od kada je smeštena u hraniteljsku porodicu.
Devojčica se početkom ove godine poverila ujaku E.U. da su je zlostavljali otac i komšija. On je slučaj prijavio, a policija ih je uhapsila posle petodnevnog bekstva. Porodica zlostavljane devojčice izdržavala se prosjačenjem, a živeli su u karoseriji napuštenog automobila punih 18 godina, pre preseljenja u šupu naselja Crvena zvezda. Devojčica od rođenja slabo vidi, a majka Baduša joj je umrla prošle godine.
Back to top Go down
 
Silovali i pretukli devojčicu
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Hronika-
Jump to: