Forum Padina
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Padina
 
HomeHome  Log in  Register  
 

 Žene ubijale muške bebe ...

Go down 
AuthorMessage
Forum.

Forum.Žene ubijale muške bebe ... Empty
PostSubject: Žene ubijale muške bebe ...   Žene ubijale muške bebe ... EmptySat 29 Nov 2008 - 23:15

Džungle Papue Nove Gvineje otkrile su jednu od svojih najmračnijih tajni: sistematsko ubijanje muške novorođenčadi u dva sukobljena sela da bi se sprečili budući plemenski ratovi.

Pošto su praktično zbrisale sa lica zemlje mušku populaciju, žene se nadaju da će moći da izbegnu sukobe lukovima i strelama između dva sela u budućnosti.

„Bebe izrastaju u muškarce, a muškarci u ratnike”, izjavila je Rona Luk, pripadnica plemena koja prisustvuje specijalnom susretu radi pomirenja u planinskom selu Goroka u Papui Novoj Gvineji.

„Zbog užasnih borbi koje su donosile smrt i razaranja našem selu u proteklih 20 godina, žene su pristale na dogovor da se ubijaju sva muška novorođenčad”, objašnjava gospođa Luk. „Ženama je dozlogrdilo da gledaju kako muškarci vode ratove i donose im samo patnju.”

Ova skandalozna tvrdnja podseća na priču iz Starog zaveta kada je faraon naredio babicama da ubiju svako novorođeno jevrejsko dete kako bi se obezbedilo da nikada ne skupe dovoljno mladića koji bi se borili protiv Egipćana.

Rona Luk je izjavila da su se njene saplemenice dogovorile da odgajaju samo devojčice kako bi se broj muškaraca toliko smanjio da ne mogu više međusobno da se bore. Rona, stanovnica sela Agibu, kaže da ne zna koliko je muških beba ugušeno po rođenju, ali da se to dešavalo u proteklih deset godina i da se još uvek dešava. Kroz suze je dodala: „To je užasan, nepodnošljiv zločin, ali su žene morale to da urade. Žene su, zapravo, bile na to prisiljene pošto je za njih to bio jedini način da okončaju međuplemenske sukobe.

” Potvrđujući šokantnu priču o čedomorstvu, Kipijona Belas iz rivalskog sela Amosa izjavila je da žene teško nabavljaju hranu za porodicu jer im muževi stalno ratuju lukovima i strelama i kopljima. Sada, uz pomoć Armije spasa i na inicijativu lokalnog sveštenika Majkla Hemuna, žene iz ta dva plemena se nadaju da pokolj beba može da prestane i da će preostali ratnici položiti oružje i uspostaviti
Back to top Go down
 
Žene ubijale muške bebe ...
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Vreme je zа bebe-Ljiljana&Vlаdimir Gаlаs-Padina

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Hronika-
Jump to: