Lider Nove Srbije Velimir Ilić juče je u 15.50 sati, u Ulici kralja Milana udario sivim džipom marke „mercedes“ u vozilo Beotaksija dok je izlazio sa parkinga Narodne skupštine.
Izlazio je sa parkinga i udario me u levi far. Zaustavio se za trenutak, ali ne da razgovara sa mnom i izvini se, nego da proveri štetu na svom automobilu. Bivši ministar za infrastrukturu izvređao me je i “sočno” ispsovao, iako je svojim džipom napravio nekoliko prekršaja - tvrdi taksista B. M.
Taksista takođe tvrdi da ga je bivši ministar infrastrukture, pošto je shvatio da na džipu nema ozbiljnije štete, ostavio na mestu nezgode da čeka policiju, koja se pojavila tek sat kasnije.
Velja Ilić je sinoć za „Blic“ ispričao da se incident dogodio kada je džipom izlazio sa skupštinskog parkinga, uz pomoć policajca koji dežura ispred parlamenta.
- Kao i uvek, izašao sam džipom na kolovoz, u pravcu Terazija, u trenutku kada se na semaforu upalilo crveno svetlo i kada svi iz oba pravca stanu, a mi iz skupštine izlazimo. Pojma nemam odakle se stvorio taksista. Mora biti da je proleteo kroz crveno. Žurio sam na snimanje emisije na TV „Pink“ i nisam imao vremena da saćčekam policiju. Taksisti sam samo rekao „Nema problema, momak, platiću štetu koliko treba, ako sam kriv, samo dođi kasnije, sada žurim“ – rekao je Ilić i dodao da je šteta na džipu oko 30 evra.