Neki noviji klinci i...(Obrade pesama Đoleta Balaševića
Author
Subject: Neki noviji klinci i...(Obrade pesama Đoleta Balaševića Thu 4 Dec 2008 - 6:59
Highway - Neki novi klinci
text Moj deda već dugo ore nebeske njive, ali baka još čuva sve stvari i sliku našeg sveca. Na dan kad sam rođen, tu je posađen orah, i u avliji pod gustom krošnjom sad igraju se deca.
Neki novi klinci...
Kroz maglu treperi devet sveća na torti tad sam dobio par mandarina i malog belog zeca. U maju jos uvek zriju komšijske bašte, ali trešnje i zelene kajsije kradu druga deca.
Neki novi klinci...
Moj drugar Milutin, druga klupa do vrata, ima klinca od četiri i po i uči ga da peca. Ponekad ga sretnem, mahne kroz prozor kola, a u porti, za loptom sad jurcaju neka druga deca.
Neki novi klinci... A ja, ja se kockam sa prevarantom životom, iz rukava on svakoga dana izvuče nekog keca. I stariji mi kažu:"Sad si u pravom dobu!" A u ulici Jovana Cvijića rastu druga deca.
Neki novi klinci...
**************************************************** download-highway neki novi klinci ****************************************************
Djordje Balasevic-Neki novi klinci
******************************************* ******************************************* Super s karamelom - Pa dobro gde si ti ps-lepši snimak ninto......ak volakto ma nak viloži...
text Nikad nisam bio momak oko kog se diže larma, ali mislim da sam faca i da imam nekog šarma. Možda grešim, al' ja sam takvog dojma.
Neki misle da sam led, neki misle da sam vatra, meni stvarno nije važno, š ta ko misli ili smatra, kada ona o tome nema pojma.
I uvek smišljam neki novi stih, i neki fazon drukèiji od svih, al' uvek kad je sretnem kažem ja istu stvar: Pa dobro, gde si ti? Baš sam ovih dana hteo da te zovnem. Hej, reci mi, dal' još uvek imas onaj broj sa 203?
Pa dobro, gde si ti? Što ne navratis, kod kuæe sam popodne? Hej, reci mi, kako mama, kako tata, kako baka, kako svi?
Svake noæi sanjam film u kom je ona glavni akter, smišljam koju boju voli, smišljam kakav je karakter. Kako spava, ili tome slièno.
Ja bih znao da je volim, ja bih znao s njom da maštam, da je èuvam, da je ljubim, da joj lažem, da joj praštam - to bi hteo da joj radim lièno.
I uvek smišljam neki novi stih, i neki fazon drukèiji od svih, al' uvek kad je sretnem kažem ja istu stvar.
Pa dobro, gde si ti? Baš sam ovih dana hteo da te zovnem. Hej, reci mi, dal' još uvek imaš onaj broj sa 203?
Pa dobro, gde si ti? Što ne navratiš, kod kuæe sam popodne? Hej, reci mi, kako mama, kako tata, kako baka, kako svi?
Nekad ne znam da li sanjam, nekad ne znam šta je stvarnost, ja sam hteo taèno takvu, to je èudna podudarnost, taèno takvu, ma ozbiljno vam kažem.
Jedni misle da je nežna, drugi tvrde da je gruba. Jedni misle da je super, drugi misle da je truba. Ja se slažem, ma ja se uvek slažem.
************************************************* download-super s karamelom pa dobro gde si ti ************************************************** djordje balašević-pa dobro gde si ti
Forum.
Subject: Re: Neki noviji klinci i...(Obrade pesama Đoleta Balaševića Thu 4 Dec 2008 - 7:20
Pero Defformero-Jaroslava(princezo javi se)
text Umesto molitve rekla si "O tom ću misliti sutra..." Sa šminkom od gara, ko Skarlet O'Hara... Tvoj preslikan lik I dugo plutala ko brodolomnik ka obali jutra Nekad tišina zna prepasti džina, kad ispusti krik Još jednu noæ si izgurala sama... čehov je zaspao blaženim snom Ni ne zna da je igrala tama... Pod prozorom Vetar je vežbao violončelo.. čežnjive skale u nedogled Zora ti brižljivo pipnula čelo... Negde u tebi je goreo led
Princezo, javi se... Još imam džep u kom se hladni prsti zgreju Pošalji poruku... Da vidim jednom to pisamce na displeju Sve mi nedostaje... čuvam u damastu još kalup tvoga vrata Princezo, dosta je... Dve i po godine smo taoci inata... šta ti je?
Plima banalnosti tvoj svet zapljuskuje k'o Atlantidu Dok šmrka bioskop, fali ti neko da napravi geg Da ti za roðendan ispiše sonet na komšijskom zidu I s bandom cigana pod tvojim prozorom utaba sneg? Na podmetaču još crtam tvoj profil Suvišna pitanja izbegnuta fintom Ime ti ispišem u svakoj strofi... Nevidljivom tintom Pod mojom jelkom do proleća stoji... Jedino dar tebi namenjen Zauvek fosil tvog struka postoji... Na mome dlanu okamenjen
Princezo, javi se... neke se pobede dobijaju na juriš Ne tvrdoglavi se.. Priznajem javno da se genijalno duriš Opasno postaje... Na durske akorde se pauèina hvata Princezo, dosta je... Dve i po godine smo taoci inata... Princezo, dosta je...
TEXT Culi ste za 'zlatni bokal'? to je jedan sumnjiv lokal Al' je kuvar pravi as. Sedeo sam sam za stolom, pio viski s koka kolom Kada zacuh neki glas: 'znam vas, pardon, s televizije. vi ste ponos nase nizije. Moja kci od devet godina sve vase pesme zna, bas svaki stih!'
Na te reci izvanredne, ponudih da sa mnom sedne, Cekao je samo to. Rece: 'ja sam iz orkestra, ta sto peva mi je sestra, Tu smo vec mesec i po. Mi vas ne bi maltretirali, al' bi nesto sad odsvirali. To je jedan slager licno nas, zelimo cuti vas cenjeni sud.' (pa rece)
Mirka, ljubavi jedina moja ti Ko te sada dirka, i ko ti pod prozore dolazi (da ti svirka) Mirka, mozda bi i sretno ziveli Samo da si ti nasla pravi put do mog tuznog srca.
Rekoh da cu mu pomoci, kol'ko je u mojoj moci, Ali ja sam pevac tek. Rece: 'svi su producenti promaseni dirigenti. Niko od njih nema smek. Mi vec godinama sviramo, ali slab prosperiramo Poslusajte jos jednom bar, ovo je prava stvar, veliki hit!'
Mirka, ljubavi jedina moja ti Ko te sada dirka, i ko ti pod prozore dolazi (da ti svirka) Mirka, mozda bi i sretno ziveli Samo da si ti nasla pravi put do mog tuznog srca.
Pricali smo posle dugo. o muzici, sta bi drugo? Popili smo... oho-ho! Ja od tada slabo radim, stvarno nije da se vadim, Al' je razlog tacno to: Ta mi se interpretacija javlja k'o halucinacija. Proganja me, muci vraca se uvek kao bumerang taj smesni divni refren: