Eržika Jambor (21) osumnjičena za teško ubistvo u pokušaju jer je trovala svekrvu Etel Đenge (60) tako što joj je u kafu i mleko sipala otrov za miševe i pacove
KIKINDA - Eržika Jambor (21) iz Srpskog Itebeja pokušala je da otruje svekrvu Etel Đenge (60) iz Banatske Topole kod Kikinde tako što joj je u kafu i mleko sipala otrov za miševe i pacove. Snajka se na ovaj korak odlučila zbog čestih svađa sa svekrvom. Eržiki je policija odredila zadržavanje i ona je juče privedena istražnom sudiji Okružnog suda u Zrenjaninu sa krivičnom prijavom kojom se tereti da je izvršila teško ubistvo u pokušaju. Prema saznanjima policije, Eržika je tokom novembra nekoliko puta u kafu i mleko koje je konzumirala Etel sipala “rosol”. Ovaj otrov u tečnom stanju koristi se za uništavanje miševa i pacova, a može da se kupi u svakoj poljoprivrednoj apoteci.
Krajem novembra Etel je pozlilo, zbog čega je, kako priznaje, morala nekoliko dana da provede na odeljenju za intenzivnu negu u kikindskoj bolnici. Nakon svega što joj se desilo nevoljno je pristala da nam otvori dušu i ispriča kako joj je snajka umalo došla glave:
- Moj sin Alfons snajku je u našu kuću doveo u maju. Godinama je kao invalid bezuspešno pokušavao da se oženi. Najpre je 1991. godine ostao bez skoro cele desne ruke, a potom mu je deset godina kasnije berač kukuruza otkinuo dva prsta leve šake. Bila sam srećna što je konačno našao životnu saputnicu. Primajući je u naše bogato domaćinstvo, Eržiki sam skrenula pažnju da vodi računa o tome da je njen suprug duplo stariji od nje i da mora da ga poštuje.
Odnosi između svekrve i snajke bili su korektni sve dok se Alfons i ona nisu 20. septembra i zvanično venčali.
- Snajka je tada pokazala svoje pravo lice. Ništa nije htela da radi po kući. Svađala se sa mnom i pretila da će me tući. Vrhunac svega bio je kada je počela da me truje, kad mi je u kafu i mleko sipala otrov za glodare. Po selu ima nevernih Toma, koji pričaju kako sam se ja u stvari sama trovala. Pa da sam htela da dignem ruku na sebe, popila bih celu flašu “rosola” i ko ga jebe -
Eržika Jambor priznala je da je trovala svekrvu. Kao motiv navela je česte svađe i netrpeljivost između njih dve. Protiv Eržike pokrenuta je istraga i određen joj je pritvor do 30 dana.
- Za kolege ne znam, ali ja se u svojoj praksi još nisam sreo sa slučajem da je snajka svekrvu trovala otrovom za glodare - rekao je za Kurir istražni sudija Okružnog suda u Zrenjaninu Goran Zec.