| Padina |
|
| Krajansky preukaz(oszz) | |
|
+7stastny tordajav Slovackajedosadnazemlja superdrummer Zdenka* Forum. ping 11 posters | |
Author | Message |
---|
222669777 Guest
| Subject: Kraj.pre. Tue 15 Jul 2014 - 13:11 | |
| Da li neko mozda zna moze li se preci granica uz nas pasos i krajanski preukaz? Ako planiram da ostanem duze u Austriji i da sam pritom prijavljena na adresu. Hvala unapred :) |
| | | :) Guest
| Subject: Re: Krajansky preukaz(oszz) Tue 15 Jul 2014 - 13:16 | |
| može a u austriji možeš da ostaneš koliko zakon dozvoljava
|
| | | RS Guest
| Subject: Re: Krajansky preukaz(oszz) Mon 25 Aug 2014 - 0:05 | |
| Da li ja gradjanin Srbije sa Srpskim pasošem bez krajanskog imam pravo po zakonu Slovačke da radim tamo mesec,dva tri...šest,znači nije mi problem naći posao nego me ovo navedeno konkretno interesuje,jel tamo važe zakoni EU ili SK?
Znam ljude koji su se zaposlili tamo ili u Češkoj a informacije su tražili na ovakvim mestima kao ja sada,i sad kad su se snašli ne pada im na pamet da pomognu drugima ili da svrate na mesta gde su prikupili informacije da se zahvale,podele iskustva ili bar potvrde relevantnost pojedinih informacija,ovo sam osetio na sopstvenoj koži pa zato ovo pišem,važi za osobe koje su otišle i zaposlile se uz pomoć sajtova petrovac.com i slovensky forum |
| | | Aleksandar Bukur
| Subject: Re: Krajansky preukaz(oszz) Tue 21 Oct 2014 - 1:36 | |
| Koji su trenutno aktuelni koraci i potrebni dokumenti za dobijanje Krajanskog preukaza? ..sa krajanskim se u slovačkoj prvo vadi potvrda o prebivalištu pa lična karta ili je krajanski već nešto kao lična karta, ali svakako treba...u stvari interesuje me, da li se dokument koji dobiješ razlikuje od lične karte nekog ko je rođen i živi u Slovačkoj? Želeo bi da konkurišem za jedan posao u Bratislavi, pa me interesuje, ako to ne uspe, da li sa krajanskim preukazom mogu probati naći posao u Beču (ili nekoj drugoj zemlji EU)? Bio bi veoma zahvalan ako bi neko odvojio od svog vremena i napisao odgovor i izvinjavam se što ne pišem na slovačkom jer baš nisam siguran u svoje gramatičke veštine na "maternjem" jeziku (majka mi je slovakinja). | |
| | | rsII Guest
| Subject: Re: Krajansky preukaz(oszz) Tue 21 Oct 2014 - 7:51 | |
| druže krajanski ti je samo za slovake koji su rodjeni i žive van slovačke i jeste neka vrsta lične karte ja bi rekao pre da ti je to drugi pasoš,imaš neke ljude koji se bave tim ,mislim da su iz b petrovca i padine,neznam da li se time još bave imaš tu na forumu sve napisano evo da sam sebi citiram i podelim šta sam saznao ''Da li ja gradjanin Srbije sa Srpskim pasošem bez krajanskog imam pravo po zakonu Slovačke da radim tamo mesec,dva tri...šest,znači nije mi problem naći posao nego me ovo navedeno konkretno interesuje,jel tamo važe zakoni EU ili SK?'' Evo saznao sam da mogu 3 meseca posle sledi pauza , |
| | | miroslav.janco@gmail.com Guest
| Subject: Miroslav Mon 24 Nov 2014 - 11:10 | |
| Pozdrav kamarati. Mam ednu otazku pre Vas. Zuima ma, akie dokladi mi nacim abi som ziskav pobit. Znamena, krajanski preukaz, mam, obrazke 3,5 x 4,3 cm mam, a mam aj doklad ze som ni osuduvani - spraveni preklad na Slovenski jazik a overeni v ambasade. To je vsetko co mi nacim? Dakujem |
| | | userx Guest
| Subject: Re: Krajansky preukaz(oszz) Mon 11 Apr 2016 - 15:05 | |
| rs2 tesko da mozes da radis 3meseca bez papira nema sanse |
| | | Olinka
| Subject: Re: Krajansky preukaz(oszz) Fri 22 Apr 2016 - 11:22 | |
| Molim vas za informaciju ako neko može da mi pomogne. Naime, podnela sam zahtev za krajanski i trebalo bi ovih dana da bude gotova u Bratislavi, nadam se. E sad, gde i kako se podnosi zahtev za pobyt odnosno za slovačku ličnu kartu i da li mogu isti dan da podignem krajanski i predam za ličnu kartu? Otišla bih u Bratislavu da je podignem i odmah podnesem zahtev za ličnu kartu. Hvala unapred na odgovoru. | |
| | | sssr Guest
| Subject: Re: Krajansky preukaz(oszz) Mon 25 Apr 2016 - 11:16 | |
| tesko da stranac moze dobiti licnu kartu,za to sluzi pasos |
| | | Sponsored content
| Subject: Re: Krajansky preukaz(oszz) | |
| |
| | | | Krajansky preukaz(oszz) | |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |