Forum Padina
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Padina
 
HomeHome  Latest imagesLatest images  Log in  Register  
 

 Kako se zaposliti u Nemačkoj

Go down 
4 posters
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Forum.

Forum.Kako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyFri 27 Jan 2012 - 17:53

Kako se zaposliti u Nemačkoj 800px-11


Iako nisu državljani zemlje članice EU, građani ex-yu mogu da rade u Nemačkoj, ali je put do tog cilja prilično trnovit.

Potraga za poslom u Nemačkoj se u principu odvija neposrednom komunikacijom sa mogućim poslodavcem. Nemačke kompanije i ustanove koje traže novu radnu snagu objavljuju konkurse i na svojim internet prezentacijama. U zavisnosti od oblasti, struke ili interesovanja, svako ko želi da se zaposli u Nemačkoj trebalo bi da se raspita o firmama ili ustanovama, njihovim delatnostima, načinu rada, a potom da stupi u kontakt sa njima, preko formulara koji se može naći na stranici dotičnog poslodavca, ili direktne


Poslodavci u Nemačkoj zakonom su obavezni da daju prednost Nemcima, stoga postoje kriterijumi koji određuju da li poslodavac sme da zaposli i nekog iz inostranstva. To se obično dešava u sledećim okolnostima

-ako za specifičnu poziciju ne postoji nemački državljanin, ili državljanin Evropske unije, koji bi mogao da se zaposli.

-zbog prirode posla i specifičnih (jezičkih, kulturnih i sličnih) kvalifikacija koje su potrebne, a koje nemački državljanin, ili državljanin Evropske unije, ne poseduje.

-samo u izuzetnim slučajevima, gde je kandidat izuzetno kvalifikovan, stoga i neophodan dotičnom poslodavcu.

Više informacija o uslovima, pronaći ćete na internet stranicama Zavoda za tržište rada u Nemačkoj (Bundesagentur für Arbeit) kao i na sledećem linku:

http://www.arbeitsagentur.de/zentraler-Content/Veroeffentlichungen/Merkblatt-Sammlung/MB7-Beschaeftigung-ausl-AN.pdf


U Nemačkoj često postoje regionalne potrebe, na koje ukazuje savezni Zavod za tržište rada na svojoj internet prezentaciji. Posebno traže osobe sa visokom stručnom spremom iz gotovo svih oblasti.

Svaki pojedinac sa visokom stručnom spremom, koji namerava da se zaposli u Nemačkoj, može da se obrati lokalnim ustanovama za zapošljavanje telefonom ili elektronskom poštom i raspita se o stanju lokalnog tržišta rada, koja zanimanja su trenutno potrebna i kome da se obrati radi zapošljavanja.

Pregled regionalnih ustanova:
http://www.arbeitsagentur.de/nn_29892/Navigation/Dienststellen/Dienststellen-Nav.html

Broj telefona centralne službe za informacije, koja vas može uputiti na regionalne ustanove:

+49 (0)1801 / 555111

Informacije se mogu zatražiti i uz sledećeg formulara:

http://www.arbeitsagentur.de/nn_426348/EN/Navigation/zentral/Servicebereich/Kontakt/Kontakt-Nav.html

Zahtev za ulaznu vizu:
Nakon dogovora sa budućim poslodavcem i potpisivanja ugovora, potrebno je otići u nemački konzulat i podneti zahtev za vizu. Imajte u vidu da u slučaju zaposlenja, dolazak u Nemačku nije moguć bez dobijanja vize. Stoga, pre odlaska u konzulat, poslodavac svom novom zaposlenom treba da dostavi sledeća dokumenta:
-Ugovor o radu, potpisan od obeju strana
-Opis radnog mesta i obrazloženje zašto ste upravo vi odabrani
-Dokaz o finansiranju (to se obično navodi i u samom Ugovoru o radu)

Konzulatu se moraju dostaviti:
-Navedena dokumenta u originalu i dve fotokopije
-Dva na nemačkom jeziku popunjena formulara
-Tri biometrijske fotografije
-Dokaz o stručnoj spremi u originalu i dve fotokopije
-Važeći pasoš

Detaljnije:
http://www.belgrad.diplo.de/Vertretung/belgrad/sr/01/Visabestimmungen__neue__Fassung__de/setie__arbeitaufnahme__sr.html


Nakon dolaska u grad gde će biti zaposlen, građanin najpre mora.
-da prijavi prebivalište u nadležnoj opštini (gradu u kojem će živeti)
-da reguliše pitanje zdravstvenog osiguranja za vreme boravka u Nemačkoj

Sa potvrdama dobijenim iz opštine i zdravstvenog osiguranja i sa svim dokumentima koja ukazuju na vaše radno angažovanje u Nemačkoj, potrebno je otići u Ured za strance (Ausländeramt) i podneti zahtev za izdavanje radne i boravišne dozvole.

Potrebna dokumenta:
-Važeći pasoš
-Tri biometrijske fotografije
-Ugovor o radu i fotokopija
-Opis radnog mesta i fotokopija
-Dokaz o finansiranju i fotokopija
-Potvrda o zdravstvenom osiguranju i fotokopija
-Prijava u opštini i fotokopija
-Ugovor o stanovanju i fotokopija (ne traži se u svim gradovima)
-Popunjeni formular
-Izvesna suma u evrima, koja varira od grada do grada, kao taksa za izdavanje radne i boravišne dozvole

Izdavanje boravišne dozvole može da potraje i do tri nedelje.

*****
Stručnjaci u Nemačkoj su uvek dobrodošli. U prilog toj tezi ide i činjenica da u Zavodu za zapošljavanje tvrde da trenutno ima milion slobodnih radnih mesta. Traže se pre svega visokokvalifikovani kadrovi, doduše i radnici u uslužnim delatnostima


Najtraženiji su svakako stručnjaci za informacione tehnologije, pre svega inžinjeri. Na raspolaganju je oko 3.500 radnih mesta. Neke prognoze govore da će potražnja za stručnjacima u toj branši postojati i narednih godina. Institut za privredna istraživanja u Kelnu tvrdi da je premalo apsolvenata u ovoj branši u odnosu na broj onih koji odlaze u penziju.


Stanovništvo u Nemačkoj stari. Samim tim raste i potreba za lekarima i medicinskm kadorvima. Jedna studija procenjuje da će Nemačkoj do 2020. godine nedostajati oko 56.000 lekara.


Gde se traže lekari, traži se i adekvatno medicinsko osoblje. Za 15-tak godina Nemačkoj će navodno nedostajati oko 200.000 medicinskih sestara i 45.000 laboranata. Na tržištu rada je trenutno potrebno 8.200 bolničara i babica.


Samo u gerijatriji već sada nedostaje veliki broj medicinskog osoblja. U bolnicama u kojima se brinu o starima 2020. nedostajaće oko 174.000 medicinskih sestara. A 2030. bi se taj broj mogao uvećati i na 480.000. Ta zanimanja doduše nisu toliko popularna jer su prilično naporna, a primanja su mala.


Pošto je wellness sve popularniji i u Nemačkoj, sve je veća potražnja za profesionalnim fizioterapeutima. To zanimanje je trenutno na četvrtom mestu na listi najtraženijih profesija u Zavodu za zapošljavanje.Nemačkoj nedostaje oko 40.000 nastavnika, a taj broj je u porastu. U narednih deset godina u penziju će otići gotovo trećina nastavnog kadra, koji u Nemačkoj trenutno oko 800.000. Najvše se traže nastavnici matematike, fizike, informatike i hemije.I hemijska industrija u Nemačkoj se suočava sa sličnom situacijom. Udruženje preduzetnika u hemijskoj industriji u istočnoj Nemačkoj tvrdi da će od 2012. do 2022. godine u penziju otići dve trećine zaposlenih.


Informatičari su posebno traženi. Trenutno je slobodno 6.500 radnih mesta u toj branši. Nemačka se poslednjih godina trudi da animira što je moguće veći broj stručnjaka iz inostranstva. A do tada zaposlenim informatičarima se nudi da kasnije odu u penziju.Nemačkoj je trenutno potrebno dodatnih 17.000 elektroinstalatera i električara. Posao bi odmah moglo da dobije i oko 4.000 stručnjaka u proizvodnji električnih uređaja i 1.000 elektrotehničara.


Zvuči neverovatno ali u sektoru uslužnih delatnosti je gotovo najveća potražnja za radnicima. Ove godine je broj slobodnih radnih mesta u toj branši dostigao cifru od 31.600, tvrde u Zavodu za tržište radaU Nemačkoj je večiti problem nedovoljan broj dečjih vrtića. Samim tim raste i potreba za kvalifikovanim vaspitačicama. Ali teško ih je naći jer su plate male, a školovanje traje dugo. Savezna vlada procenjuje da će do 2013. biti potrebno oko 35.000 do 40.000 vaspitača.


I u administravnim ustanovama je situacija slična. Nedostaju službenici i broj slobodnih radnih mesta dosegao je 22.000. Doduše potražnja se samo na prvi pogled čini velikom, budući da u tom sektoru ionako ima veliki broj zaposlenih.


Ugostiteljstvo je takođe na listi. Radnici koji se brinu gostima u Nemačkoj veoma su traženi. Uslov je da imate odgovarajuću ugostiteljsku školu. Oni koji ispunjavaju taj uslov treba da znaju da u ugostiteljstvu trenutno ima 20.000 slobodnih radnih mesta.Ni nedostatak radne snage u frizerskih i kozmetičkim salonima ne iznenađuje. Za frizere u Nemačkoj trenutno na raspolaganju ima 4.500 radnih mesta. Razlog za to ipak nije nedostatak kvalifikovane radne snage, nego mala primanja.Back to top Go down
Jelena N
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyTue 21 Aug 2012 - 19:10

Zdravo,zanima me koji nivo znanja nemackog jezika je potrebno za zaposljavanje vise medicinske sestre,pozdrav.
Back to top Go down
4556
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyTue 21 Aug 2012 - 19:40

POTREBAN VAM JE VISOK NIVO ZNANJA NEM ..JEZIKA,TO MOŽE DA SE REŠI UČENJEM ZA MAX.6 MONAT
Back to top Go down
Jelena N
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyTue 21 Aug 2012 - 19:49

Hvala!
Back to top Go down
Jelena N
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptySat 1 Sep 2012 - 12:57

Zanima me kako naci posao u Nemackoj?Da li je moguce iz Srbije poslati CV nekoj zdravstvenoj ustanovi,i da li ce oni to razmotriti?Kako doci do radne dozvole?Zavrsila sam srednju medicinsku skolu,smer pedijatrijska sestra-tehnicar,i visu skolu smer visi medicinski tehnicar instrumentar.Radno iskustvo imam tri godine, i posedujem osnovno znanje nemackog jezika.Unapred hvala
Back to top Go down
odg1
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptySat 1 Sep 2012 - 13:35

@Jelena N

najlakše preko oglasa
neke ustanove nude popunjavanje cv-a i online /naravno da će razmotriti/
Back to top Go down
fufi
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: kako doci do posla u nemackoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptySun 9 Sep 2012 - 23:00

[cen
ter]Da li postoji mogucnost dase dobije posao u nemackoj,.kao inzenjer prehrambene tehnologije, trenutno sam upisala i kurs nemackog jezika,,sto se tice poznavanja nemackog nivo A2., cilj mi je da perfektno naucim da pricam i pisem nemacki. [/center]
Back to top Go down
..
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: gost1   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyWed 12 Sep 2012 - 11:36

Pozdrav svima! Zanima me da li neko zna kako u Nemackoj prolaze prehrambeni tehnolozi,kolika je potraznja za tim zanimanjem?
Back to top Go down
anja
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Pozdrav   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyMon 8 Oct 2012 - 9:26

Pozdrav! Zanima me da li postoji neka mogucnost zaposlenja u Nemackoj sa srednjom ekonomskom skolom? Na kraju krajeva, posao i ne mora biti u struci... Hvala!
Back to top Go down
jovan
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyMon 8 Oct 2012 - 14:19

ljudi čitajte švapske oglase ima posla za sve ,naravno ako ispunjavate uslove

fufi,posla ima za sve a oni sa strukom su na ceni
anja,pre par dana moj komšija je otišao a ima samo osnovnu,


SAMO DA POZDRAVIM GOVNA KOJI SU PROTIV ULASKA SRBIJE,HRVATSKE I BiH U 'EU'
Back to top Go down
Mü-80331
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyThu 11 Oct 2012 - 16:01

iduce godine otvara se jedno radno mesto,radi se u hemijskoj čistaonici,radno vreme od 08 do 12,pauza do 13,kraj radnog vremena u17,stan obezbedjen (od firme),potrebno je solidno poznavanje nemačkog ,bitno je razumeti šta vam se govori ,detaljnije uskoro,uglavnom jedna osoba odlazi u penziju i potrebna je zamena i na njenu preporuku radno mesto je zagarantovano

Back to top Go down
irmaaa
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyMon 22 Oct 2012 - 14:52

Veliki podzrav ,,dolazim iz Tuzle zavrsila sam srednju medicinsku skolu,imam internacionalnu diplomu za A2 i zanima me kako mogu do posla u njemackoj.dal ima na internetu neki oglasi ili neka stranica koja nam moze olaksati u ovom...
Back to top Go down
matej
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyMon 22 Oct 2012 - 20:47

evo ja cu postavit neke stranice sa oglasima sutra il preksutra
Back to top Go down
cukuran
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: kako doci do posla u njemackoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyWed 24 Oct 2012 - 14:41

jos od 93 god idem u njemacku tamo sam i naucio zanat gipsera ,zanima me kako da kako da dodjem do radnih papira posto je sva moja familija tamo jedino ja nisam ,moji tamo posjeduju i kucu . ako ko moze da mi pomogne neka mi javi sto hitnije hvala unaprijed
Back to top Go down
irmaaa
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyFri 2 Nov 2012 - 11:04

Neko rece da ce postaviti stranice s oglasima:))
Back to top Go down
asddas
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyThu 15 Nov 2012 - 16:56

Back to top Go down
Fortuna8
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Vaspitac   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptySun 25 Nov 2012 - 23:38

Hej hej prijatelji da li bi bili ljubazni da podelite sa mnom par informacija? Kako se zaposliti u Nemačkoj 508819
Naime, ove god treba da radim praksu u vrticu u Nemackoj, zanima me da li su njihove studije za vaspitaca slucne nasim? Da li je zaposlenje sa nasim diplomama vaspitaca tamo moguce? Da lis e programi podudaraju? Pored ovog zanime me sve sto bi iko znao da mi napise o radu vaspitaca u Nemackoj ( od sati rada, plate, beneficija ... ma sve i negativno i pozitivno)
Hvala vam u napred mnogo! :)
Back to top Go down
Ljiljana
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyFri 30 Nov 2012 - 11:31

Dali za hemisku cistionu vec ima neko za preporuciti,evo ja sam prva koja je zainteresovana ,vredna sam radna,za nemacki imam neko osnovno znanje...ali ukoliko je to prilika za posao i odlazak naravno da cu raditi na tome da ga jos bolje savladam.Kontakt na koji mi se mogu poslati sire informacije je email r.ljiljana41@gmail.com.

Pozdrav Ljiljana

Very Happy


Back to top Go down
zdravo
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: visa medicinska sestra   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyFri 7 Dec 2012 - 19:04

zanima me posao u njemackoj,vec dugo ucim jezik ,presla sam B1,perfektno znam i engleski.
visa medicinska sestra sam,sa polozenim drzavnim ispitom,al nemam iskustva u struci.
zanima me da li bi mi to bio problem sto nemam iskustva u struci ?


Hvala!Sani
Back to top Go down
Forum.

Forum.Kako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptySat 8 Dec 2012 - 14:07

Oglasi u vezi zaposlenja....upišite u google Stellenmarkt Kako se zaposliti u Nemačkoj 70670

Ili kliknite OVDE
Back to top Go down
nella
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: prehrambeni inzinjer   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptySat 19 Jan 2013 - 17:14

pozdrav
zanima me posao naravno, u Njemackoj, diplomirani sam inzinjer prehrambene tehnologije, pa ako neko nesto zna sta i kako u toj bransi ide bila bih jako zahvalna.
Back to top Go down
Forum.

Forum.Kako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyMon 4 Feb 2013 - 19:29

Hrvatska--Počeli stizati ugovori za sezonske poslove u Njemačkoj - zarada do 20.000 kuna.....više pročitajte OVDE ili OVDE


Kako se zaposliti u Nemačkoj 987842 Kako do priznavanja diplome u Nemačkoj?
http://www.dw.de/kako-do-priznavanja-diplome-u-nemačkoj/a-16572578

Kako se zaposliti u Nemačkoj 987842 Informacije o tome kakve profesionalne kvalifikacije postoje u nekoj zemlji i kako se one mogu uporediti sa nemačkim sistemom vrednovanja, mogu se naći OVDE


Kako se zaposliti u Nemačkoj 987842 Land auswählen =izaberite zemlju u kojoj ste stekli diplomu

Kako se zaposliti u Nemačkoj 987842 Abschlussjahr-godina diplomiranja

Back to top Go down
Forum.

Forum.Kako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyTue 19 Feb 2013 - 16:55Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava nezaposlena lica da su oglašena slobodna radna mesta, za rad u SR Nemačkoj.

Priliku da dođe do posla imaće 250 radnika za zdravstvenu negu u bolnicama. Oglas je objavljen u skladu sa Sporazumom o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Republike Srbije u Saveznoj Republici Nemačkoj koji je potpisan u januaru ove godine.

Traže se kandidati koji imaju završenu srednju medicinsku školu, i to medicinska sestra-tehničar opšteg ili pedijatrijskog smera i koji imaju položen stručni ispit. Od kandidata se očekuje poznavanje nemačkog jezika na elementarnom nivou-minimum A2 nivo, prema Evropskom referentnom okviru za jezike (prednost će imati kandidati sa znanjem nemačkog jezika na B1 nivou). Takođe, prednost će imati kandidati sa radnim iskustvom u struci. U obzir će dolaziti kandidati koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje u statusu nezaposlenog lica.

Radni odnos se zasniva na određeno vreme na poziciji asistenta za zdravstvenu negu/odnosno do nostrifikacije diplome za zdravstvenog radnika. Nakon nostrifikacije diplome (najkasnije u roku od 12 meseci), radni odnos se može zasnovati i na neodređeno vreme. Početna plata iznosi 1.900 evra (bruto) - do priznavanja diplome za zdravstvenog radnika.

Potrebna dokumentacija: radna biografija/CV na nemačkom i srpskom jeziku; diploma završene škole (overena kopija); dokaz o položenom stručnom ispitu (overena kopija); sertifikat o stečenom znanju nemačkog jezika, za kandidate koji poseduju sertifikat. Nepotpuna dokumentacija neće biti razmatrana.

Navedena dokumenta dostaviti filijali NSZ u kojoj ste prijavljeni na evidenciju nezaposlenih lica, lično ili poštom, na adresu filijale, sa naznakom: "Za zapošljavanje radnika za zdravstvenu negu u SR Nemačkoj" ili direktno preko sajta NSZ, gde je tekst oglasa poslavljen.

Kandidati koji uđu u uži izbor biće obavešteni o mestu i terminu obavljanja intervjua za posao sa predstavnicima nemačke službe za zapošljavanje. Razgovor će se voditi na nemačkom jeziku. Kandidati koji od strane predstavnika nemačke službe za zapošljavanje budu izabrani nakon intervjua, biće uključeni u projekat "Triple Win" - regionalne saradnje na migraciji radne snage, koji će kandidatima pružati podršku u pripremi, odlasku (vize) i integraciji u SR Nemačkoj. Projekat "Triple Win", u organizaciji nemačke službe za zapošljavanje (BA) i nemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ), nudi podršku kroz kurseve jezika, kao i kraći (petodnevni) kurs pripreme za rad i život u SR Nemačkoj.

Konkurs u celosti možete pročitati na sajtu Nacionalne službe, a za dodatne informacije kandidati mogu da se obrate svom savetniku za zapošljavanje u filijali NSZ, Pozivnom centru NSZ: 0800/300-301 (poziv besplatan) i migracionim servisnim centrima NSZ.


Kako se zaposliti u Nemačkoj 987842 Rok trajanja konkursa: do 05. marta 2013. godine.
Back to top Go down
Saska013
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyTue 26 Feb 2013 - 21:19

interesuje me posto,sada zavrsavam visoku zdravstvenu skolu za babicu,da li je moguce da e-mailom posaljem cv nekoj ustanovi,odnosno da ne moram licno tamo da odem da bih im dostavila cv?
da li je bitno da li imam odradjen pripravnicki staz u srbiji ili ne,odnosno da li cu morati bez obzira ako sam ovde odradila morati i tamo da radim priprevnicki staz ili to nema nikakve veze?
unapred hvala
Back to top Go down
babić
Guest
AnonymousKako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj EmptyThu 28 Feb 2013 - 5:31

saška,naravno da može e-mailom,ali to prvenstveno zavisi od poslodavca,neko traži i u pisanoj formi,ali to ne bi trebalo da bude problem,preporučeno pismo stiže za 2-3 dana bilo gde u EU,a što se tiče staža,to vam isto zavisi od poslodavca,neko traži neko ne,uglavnom se priznaje odredjeni staž uz priloženu potvrdu o tom!
Back to top Go down
Sponsored content

Kako se zaposliti u Nemačkoj Empty
PostSubject: Re: Kako se zaposliti u Nemačkoj   Kako se zaposliti u Nemačkoj Empty

Back to top Go down
 
Kako se zaposliti u Nemačkoj
Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Kako se otarasiti zadaha?
» Kako najlakse otici u Austriju?
» kako se gradio bazen u KOVACICI

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Padina  :: Forum :: Informacije-Servis-
Jump to: