Forum Padina
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Padina

HomeHome  Latest imagesLatest images  Log in  Register  

Kako otići u Austriju

Go down 
+8
bby
ermin
igor_nis
ally
s333
Forum.
dado
Mirna
12 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
zaklina
Guest
Anonymous

Kako otići u Austriju - Page 2 Empty
PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyWed 3 Oct 2012 - 22:09

Amny zelim da ti odgovorim.Prvo pre nego sto krene za Austriju treba da izvadi medjunarodni izvod rodjenja i vencanicu,pa da izvadi kod firme gde je radio radni staz i diplomu to da prevede u austriji.Kad stigne tamo treba da se javi u magistrat 35 to je u 20 becirku tu uzme papire i krene u amc to je biro za zaposljavanje tu trazi za svoju struku posao,a da zaboravila sam da izvadi iz supa da nije osudjivan i to da prevede.Ako uspe da nadje firmu koja mu garantuje da godinu dana radi kod njih uspeo je jer je to najteze.Srecno i javi se !Takodje i ja muza sam poslala ali za bravara ali firme nece strance
Back to top Go down
zaklina
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyWed 3 Oct 2012 - 22:11

Amny zelim da ti odgovorim.Prvo pre nego sto krene za Austriju treba da izvadi medjunarodni izvod rodjenja i vencanicu,pa da izvadi kod firme gde je radio radni staz i diplomu to da prevede u austriji.Kad stigne tamo treba da se javi u magistrat 35 to je u 20 becirku tu uzme papire i krene u amc to je biro za zaposljavanje tu trazi za svoju struku posao,a da zaboravila sam da izvadi iz supa da nije osudjivan i to da prevede.Ako uspe da nadje firmu koja mu garantuje da godinu dana radi kod njih uspeo je jer je to najteze.Srecno i javi se !Takodje i ja muza sam poslala ali za bravara ali firme nece strance
Back to top Go down
mijicvas
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptySun 14 Oct 2012 - 19:36

Pozdrav,
imam nekoliko pitanja. Sta je sve potrebno i da li je uopste moguce dobiti boravisnu vizu za Austriju? Kome da se obratim i kako uopste da pocnem sa tim?
Back to top Go down
andir
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyTue 23 Oct 2012 - 21:50

Pozdrav za sve vas koliko god da vas ima .u Austriji sam 10 godina i mogu vam reci da ima strasno mnogo posla sto na crno sto na papire .Veliki je problem sada ovdje sto je izglasan zakon o udaji ili zenidbi kaka? takav sto se ona ili on uzmu moraju biti van Austrije godina 1,2,ili 3 sve zavisi kako pricate njemacki to jest ne prolazite na tom njihovom nekom zamisljenom testu ,nesmijete biti kaznjavani a najgora stvar od toga je da nemate kredit kako znam znam po tome sto mi se od kuma kcer udala za jednog momka iz bosne .Sto se tice osoba sa visokom strucnom spremom istina je da dobivaju posao ali moraju poloziti ispite na njemackom pa ko voli nek izvoli:Zasto su to sve uveli ? Uveli su to zbog toga sto ima mnogo stvarno mnogo slucajeva kupovine braka a to je veliki novac u pitanju koga jos sta zanima moze me naci na fb ime je Andir Cifric ako vam ikako mogu pomoci tamo sam ovdje sam slucajno naletio .Hvala vam na strpljenju
Back to top Go down
BORAVAK
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyTue 6 Nov 2012 - 13:38

u austriji sam vjencana za austrijanca zivimo zajedno vec 2 god.ali nemogu dobiti boravisnu vizu zbog njegovog licnog dohodka koji nije dovoljan za 2 osobe,sta da radim i unapred hvala
Back to top Go down
nokelica
Guest
Anonymous

PostSubject: Pomoc   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyThu 8 Nov 2012 - 16:22

Imao bi gdje raditi prijatelj mi je uyeo restoran u gracu tako da bi kod njega radio kako da se iyganja radna dozvola???
Back to top Go down
MIRKO123
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyThu 8 Nov 2012 - 17:50

POZDRAV SWIMA
ZAMOLIO BIH SWE KOJI ZNAJU AKO MOGU DA MI ODG. ZENA TREBA DA MI PREDA ZA VIZU U AUSTRIJI , I ZANIMA ME KOLIKA BI MORALA DA JOJ BUDE PLATA , I ZNAM DA CE JOJ TRAZITI PROSEK PLATE PA ME ZANIMA ZA KOLIKO MESECI UNAZAD TRAZE PROSEK
Back to top Go down
irmaaa
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyFri 9 Nov 2012 - 16:28

pozz svima..htjela sam da pitam jel neko zna kako mogu otici u austriji zavrsila sam medicinsku skolu zanima me kome i kako obratiti se u vezi nostifikacije diplome dal imam mogucnost studiranja ili posla u austriji..
Back to top Go down
adis2211
Guest
Anonymous

PostSubject: arnes   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyTue 20 Nov 2012 - 0:31

pozdrav zanima me kako se moze doci u austriju sa familijom iz bosne da se tamo zaposlim za vrijeme rata sam zivio tamo postoji li ikakva mogucnos jer ovdje je neizdrzljivo imama male dvoje djece zivim pod kirijom a smojom platom koja je tako mala pocinem da se gusim neznam sta da radim molim vas pomozite mi
Back to top Go down
NerminIT
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyFri 23 Nov 2012 - 23:35

imam pitanje recimo imam IT akademiju zavrsenu dali je to trazena roba za radnu vizu i za dug ostanak u austriji ?
Back to top Go down
Gagi
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyTue 18 Dec 2012 - 23:36

Da li je ikako moguce dobiti boravisnu ili radnu vizu u austriji ukoliko je neko od porodice tamo kao sto su tetka,ujak i stric? Da li je ikako moguce da se na osnovu njih dobije neki papir? A opet ja sam elektrotehnicarracunara i da li moze preko nekog poslodavca da se sredi posao u austriji? Unapred hvala
Back to top Go down
Tasa
Guest
Anonymous

PostSubject: 2   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptySat 5 Jan 2013 - 0:01

Pozdrav,mene zanima slicno pitanje.muz mi je rodjen u austriji,zivio tamo do 3 god.majka mu je drzavljanin austrije.da li i on preko nje moze dobiti papire da tamo zivi i radi iako je punoljetan? i odakle poceti s papirima? gdje da se obratimo prvo?
Back to top Go down
inf*
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptySun 6 Jan 2013 - 8:29

@ nokelica,naravno da treba radna dozvola,to bi gazda trebalo da pokusa da ti sredi

@irma-oglasi za posao,izbeavaj posrednike

@adis2211,teško,ali nije neizvodljivo,trebalo bi prvo ti da pokušaš sam da odeš,da nadješ posao,stan... a kasnije postepeno dovedeš familiju,ako planiraš još dece gledaj da se rode tamo...,ako je baš dogorelo do noktiju onda emigriraj

@NerminIT-traženo je,ali svaki poslodavac ima neke svoje zahteve,i traže poznavanje ovog-onog,osnovno ti nije 'baš'dovoljno ,ali to ne znači da nemaš šanse,zavisi gde i kako i kod koga si učio...

@Gagi-naravno,ako tvoji rođaci imaju volje i želje,ima posla za tvoju struku,izbegavaj posrednike

@Tasa-ti bi bez problema trebalo da dobiješ papie,kako i šta piše na 2.strani

ps-ako nadjete ii imate ozbiljnog poslodavca onda su vam šanse dosta velike za dobijanje radne doozvole

Back to top Go down
defne
Guest
Anonymous

PostSubject: kako dobiti austrijsku vizu?   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyMon 7 Jan 2013 - 3:25

cao svima htela bil da pitam ako moze neko da mi odg. ovako moj deda ima dozivotnu vizu i prima austijsku penziju nema austrijsko drzavljanstvo zivi u srbiji i ja takodje pa me zanima ako bi me deda usvojio da li bih mogla da dobijem vizu i dozvolu za rad stan u becu?? inace imam 20 godina pa me zanima da li se moze usvojiti punoletna osoba i dali ima prava na vizu??molim vas da mi odgovori te sto pre . hvala pozz iz srbije:)
Back to top Go down
inf**
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyMon 7 Jan 2013 - 8:22

@defne-nemože to tako
Back to top Go down
Forum.

Forum.

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyMon 7 Jan 2013 - 14:01

Ponuda i posredovanje radnih mesta u Austriji na Srpskom,Hrvatskom i Bosanskom jeziku OVDE ili OVDE
Back to top Go down
igor_nis

igor_nis

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyFri 11 Jan 2013 - 21:11

pozdrav svima...

evo par mojih saveta svima koji zele za austriju!

1.Upisite kurs nemackog,i polozite minimum A2 Nivo.(time zadovoljate jedan od uslova za Rot Kartu)
2.Treba naci poslodavca koji ce vas primiti po uslovima AMS-a,a to znaci da ce vam placati min.2100eur(do 30god starosti),a preko 2520eur brutto..i naravno da ste strucno kvalifikovani za taj zanat koji je na listi..(mislim da su 24 ili 25 zanata)
Time je 99% reseno sve...nemojte se zavaravati zenidbama itd..kao i sto neki vec naveli ovde na forumu...izbegavati posrednike..
Ja sam hvala bogu to sve zavrsio...i od 1 marta pocinjem raditi i odmah povlacim porodicu..
Stojim svima na raspolaganju oko svega sto mogu pomoci..
pozdrav
Back to top Go down
igor_nis

igor_nis

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyFri 11 Jan 2013 - 21:14

Zaboravio sam vam reci da sam bio 2 godine podvrgnut svim lazima i prevarama za te papire..pa cak i od svojih najblizih...nema nista bez svoje muke..verujte mi..Jezik vam svugde vrata otvara...zato ucite ga..

Back to top Go down
igor_nis

igor_nis

PostSubject: naravno da ćute..   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyFri 11 Jan 2013 - 21:20

ananda wrote:
Iz Bosne sam u Austriju dolazim samo kao turist to jest na 3 mj , ako ima neko da mi kaze od cega da krenem da bih dobila radnu dozvolu neki posao za pocetak nije bitno kakav , i onaj ko zna kad ga pitam samo cuti

Naravno da ćute..jer ćeš više od njih zaraditi..takvi smo ti mi..
Back to top Go down
igor_nis

igor_nis

PostSubject: nemoguće   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyFri 11 Jan 2013 - 21:25

defne wrote:
cao svima htela bil da pitam ako moze neko da mi odg. ovako moj deda ima dozivotnu vizu i prima austijsku penziju nema austrijsko drzavljanstvo zivi u srbiji i ja takodje pa me zanima ako bi me deda usvojio da li bih mogla da dobijem vizu i dozvolu za rad stan u becu?? inace imam 20 godina pa me zanima da li se moze usvojiti punoletna osoba i dali ima prava na vizu??molim vas da mi odgovori te sto pre . hvala pozz iz srbije:)
@defne to je nemoguce..do pre nekoliko godina je moglo jer je imala rupa u zakonu o usvajanju pa su svi navalili na to..i sada to moze ali nemas nikakvo pravo na boravak ili slicno..samo maloletne osobe.
u to vreme su cak i novine pisale o tome i advokatima je posle cak i bilo zabranjeno raditi na takvim slucajevima dok nisu promenili taj zakon o usvajanju punoletnih osoba.
Back to top Go down
dino
Guest
Anonymous

PostSubject: bih   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyThu 17 Jan 2013 - 23:09

Pozdrav svima,molio bi ako moze pomoc; imam brata u austriji tamo je vec neko vrijeme ,kako bi ja mogao da odem tamo da radim...on se raspitivao na zavodu za zaposljavanje tamo i rekli su mu kao da postoje minimalne sanse skoro nikakve jer poslodavci uzimaju vecinom radnike iz zemalja EU,posebno je navala rumuna i bugara u zadnje vrijeme...mene zanima dali je moguce da ako bi naso nekog poslodavca da on moze sredit radnu dozvolu,znaci dali je na taj nacin moguce..inace brat mi radi na gradjevini,tako da bi i ja to da radim a i ne treba mi njemacki jezik tu previse...hvala
Back to top Go down
Stefan31
Guest
Anonymous

PostSubject: ima li sanse?   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptySun 20 Jan 2013 - 18:27

Pozdrav veliki, procitao sam dosta kvalitetnih informacija ovdje, ali da i ja postavim jedno konrektno pitanje...

tek sam zavrsio srednju skolu (trogodisnja) elektrotehnika: elektricar.

Engleski jezik poznajem savrseno, Njemacki slabo ali mogao bih ga nauciti kad bi znao da cu otici...

Koji je najbolji i najbrzi nacin za mene da odem tamo? I ima li sanse da idem raditi svaka 3 mjeeca i da se onda vracam ovamo?
Back to top Go down
brenon
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyMon 21 Jan 2013 - 0:58

reci te mi ako netko zna kako sa kanadskim pasosem boravit u austriji i dobiti radnu dozvolu imam kanaski pasos njemacki ne pricam engleski ok imam familiju u austriji koji su vec tamo 30 god mene iteresujedali se na gradevini moze naci neki posao bilo sta samo da ne zavisis od drugih ako neko zna dali se moze naci posao jer ja znam da sa kanadskim pasosem mogu svugdje boravit mene samo zanima posao da ne zavisim od nikog unapred hvala
Back to top Go down
in**
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptyMon 21 Jan 2013 - 11:38

@dino-istina je za bugare i rumune,ako nadjes poslodavca koji ce ti sredit papire onda si na konju,nece valjda poslodavac da ti sredjuje papire bez namere da te zaposli,pazi ni poslodavcu nije lako da vadi papire za nekog van EU,ima mnogo paira,provera a poslodavac bas i nema vremena za tim,ima mnogo sefova na gradjevini koji su iz ex-yu pa ti probaj,ja bi ti ipak preporucio da ucis nemacki

stefan@uci nemacki obavezno,najbolji i najbrzi je da imas nekog tamo,takvo je stanje,svi iz EU mogu da odu i traze posao bilo gde,mi iz bosne,hrvatske,srbije jos uvek ne,moramo da se snalazimo,ali nije nemoguce otici

@brenon-posla ima kolko oces (mnogo vise u nemackoj),ali kanadski pasos ti ne daje prednost da dobijes posao,isti sikao i gradjani sa ex-yu,vidi ti sa familijom da ti srede privremeni boravak tamo,pa da ti vidis sam kako i sta ces,bolje i vise ces dobiti informacija na licu mesta,savet -uci nemacki obavezno
Back to top Go down
milenko
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 EmptySat 26 Jan 2013 - 21:20

kako kad dodjem sad u bec da dobiem neke papire a da se nezeim
Back to top Go down
Sponsored content

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 2 Empty

Back to top Go down

Kako otići u Austriju
Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Kako najlakse otici u Austriju?