Forum Padina
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Padina

HomeHome  Latest imagesLatest images  Log in  Register  

Kako otići u Austriju

Go down 
+8
bby
ermin
igor_nis
ally
s333
Forum.
dado
Mirna
12 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
mayya

mayya

Kako otići u Austriju - Page 4 Empty
PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyWed 17 Jul 2013 - 15:45

pregledala sam ovaj forum. engleski znam perfektno, nemacki sam ucila ali treba da ga obnovim, elem, mene zanima zasto se ponavlja komentar 'samo bez posrednika'?

ne poznajem nikog u austriji i jedino mi je resenje do posla preko agencija iz novog sada.
oni traze clanarinu 4000 din na godisnjem nivou. sta mislite? ako ne poznajem nikog a ovde nema 'leba...??? da li postoji neki drugi nacin da stupim u kontakt sa porodicama kojima treba Kinderfrau?
unapred sam zahvalna
Back to top Go down
danka
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyWed 17 Jul 2013 - 21:55

Pozdrav forumasima! Imam oca u Becu, ima austrijsko drzavljanstvo i zanima me posto sam ja vec punoljetna da li i dalje mogu preko njega dobiti papire? Zivim u BiH, neudata sam. Hvala unaprijed na odgovoru. Kako otići u Austriju - Page 4 567903
Back to top Go down
rad6
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyFri 2 Aug 2013 - 10:47

Međunarodnoj naftnoj i gasnoj kompaniji OMV biće do 2016. godine potrebno oko 1.600 dodatnog tehničkog osoblja

Posebno sa univerzitetskom diplomom i iskusnih stručnjaka, usled planiranog rasta istraživanja i proizvodnje nafte i prirodnog gasa.

Predsednik Izvršnog odbora OMV Gerhard Rojs je kazao da je ta kompanija u 2011. godini stavila fokus na segment Istraživanja i proizvodnje, dodavši da ta činjenica sada ima pozitivan uticaj na tržište rada, saopšteno je iz te kompanije.

"Biće nam potrebno 1.600 novih radnika radi postizanja planiranog rasta. Tražimo motivisane pojedince sa pozadinom na polju tehnike i zainteresovanošću za rad u nekim od najuzbudljivijih mesta na svetu", dodao je Rojs.

OMV namerava da ispuni nacionalne i internacionalne zahteve za novim zaposlenima i nije samo u potrazi za iskusnim osobljem iz ove oblasti, već i za diplomcima iz geonauka i naftnog inženjerstva dajući na taj način mladim ljudima priliku da započnu karijeru na polju tehnike.

U poslednjih nekoliko meseci, OMV je utrla put rastu sa značajnim investicijama u Norveškoj i na Crnom moru, a za ove i druge nacionalne i internacionalne projekte regrutovaće se novi radnici, navodi se u saopštenju te kompanije.
Back to top Go down
rad.6
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyFri 2 Aug 2013 - 10:51

@danka-može
@mayya-zato sto su 90 posto prevaranti-a mnoge devojke zavrse kao seksualno roblje preko tih tzv posrednika,zato pamet u glavu
Back to top Go down
info-A
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyFri 2 Aug 2013 - 14:17

(Sarajevo, 1.8.2013. godine) – U posljednje vrijeme u određenim zemljama Europske unije postoji mogućnost zapošljavanja osoba iz zemalja koje nisu članice EU.

Na internet stranici Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine dostupna su uputstva u vezi sa eventualnim apliciranjem za zaposlenje u Njemačkoj, Austriji i Poljskoj.

Navedena uputstva dostupna su putem linka:

http://www.arz.gov.ba/nezaposleni/default.aspx?id=550&langTag=bs-BA
Back to top Go down
Sweet
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyTue 13 Aug 2013 - 17:02

Da li je dovoljno tj.da li moze da se tamo radi bez upisa na faks da bi ostao tamo?Zavrsila sam srednju trgovacku skolu u CG..
Back to top Go down
foks
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyTue 13 Aug 2013 - 17:29

sweet-a sta bi radila ,kad nemas skolu znaci nemas nikakve kvalifikacije,ali naravno da mozes da se zaposlis tamo gde nije potrebna diploma,ima i takvih poslova,samo moras naci posao tj poslodavca Very Happy
Back to top Go down
info11
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyTue 13 Aug 2013 - 19:58

Tražena zanimanja u Austriji:
Diplomirani inženjeri mašinstva
Diplomirani inženjeri jake struje
Mašinski tehničari jake struje
Specijalni tehničari jake struje
Mašinski tehničari
Tehničari jake struje
Informatičari
Elektroinstalateri
Metaloglodači
Metalostrugači
Varioci
Brusioci
Bravari
Mehaničari
Parketari
Lakireri
Medicinsko osoblje
Tehničari različitih zanimanja
Krovopokrivači
Tesari
Instalateri za oluke i metalne cijevi
Sobari
Radnici na pilama za drvo
Traktoristi, kombajnisti

10.08.2013
Kroz program primanja stranih radnika u Austriju, a koji nisu državljani EU, najviše je posao dobilo radnika iz BiH, objavile su austrijske vlasti. Kako je saopštilo Ministarstvo za rad i zapošljavanje Austrije, od 1. jula 2011. do sada je izdato 3.800 takvih dozvola za rad, a 517 ih je iz BiH. Nakon građana BiH, posao u Austriji je dobilo 385 Rusa te 343 Amerikanca.

Kako su istakli, Austrijanci najradije u radni odnos primaju menadžere, eksperte za računarske sisteme i vrhunske sportaše. Međutim, ne zadržavaju se samo na visokokvalifikovanim zanimanjima, jer prema podacima Ministarstva među 24 "deficitarna zanimanja" izlistani su i majstori za različite vrste građevinskih radova, poput tesara, električara, metalaca i parketara. Kako navode, metalska zanimanja, poput bravara, metaloglodača i strugara su toliko tražena da imaju status "crvenog tepiha".

Međutim, kako piše austrijski "Die Presse", Privredna komora Austrije, poslodavci i brojni političari smatraju da je Ministarstvo postavilo prestroge uslove, zbog čega manje ljudi primaju nego što su potrebe te zemlje.

Tako je, primjera radi, očekivanje bilo da će godišnje biti izdavano do 8.000 dozvola, dok se trenutno izda tek negdje oko dvije hiljade. Na "deficitarna zanimanja", od gore pomenutih 3.800 otpada tek 2.461 primljeni radnik.

Kako navode, austrijske vlasti je iznenadilo i malo interesovanje, jer kad bi se primljenim radnicima pribrojali i odbijeni zahtjevi, kojih je od 2011. bilo 1.542, brojka od 8.000 godišnje je i dalje nedostižna.

Prema podacima Ministarstva za rad Austrije, postoje četiri načina na koje bi građani BiH mogli da se prijave za program zapošljavanja u Austriji.

Pod opštim uslovima za takozvana ključna zanimanja podrazumijeva se potrebna kvalifikacija, godine starosti i znanje njemačkog jezika. Osim toga, potrebno je uvjerenje budućeg poslodavca o najmanjoj bruto plati od 2.200 evra za radnike ispod 30 godina, odnosno 2.640 evra za radnike iznad te starosti.

Austrijski zakon podrazumijeva i još jedan test: naime, poslodavac mora dokazati da za pomenuto radno mjesto ne može naći Austrijanca.

Za "deficitarna zanimanja" takođe je potrebna garancija poslodavca za pomenutu visinu zarade, ali nije potrebno uvjerenje da poslodavac nije uspio naći austrijskog državljana.

U trećoj grupi su "zanimanja najviše kvalifikacije" i za njih su uslovi najlakši: potrebno je samo da dokažu da raspolažu kvalifikacijama i praktičnim iskustvom. Njima nije potrebna garancija poslodavca za primanja niti posebni testovi.

U četvrtoj grupi su stranci na austrijskim univerzitetima. Ukoliko su diplomirali imaju šest mjeseci da nađu posao u Austriji. Ukoliko se posao uklapa u kvalifikaciju i garantovana bruto zarada iznosi najmanje 1.980 evra, svršeni student automatski dobija radnu dozvolu.

Uprkos pritiscima da se kriterijumi popuste, u Ministarstvu rada ističu da to ne namjeravaju učiniti jer, kako navode, 12.000 visokokvalifikovanog osoblja iz država članica EU svake godine posao nalazi u Austriji.
Back to top Go down
Dragana5
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyTue 20 Aug 2013 - 15:53

Da li neko zna ja sam cula da se stavlja u banku 30.000€ pa da li neko zna mora li se odmah celi iznos staviti ili moze na rate?
Back to top Go down
i5
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyTue 20 Aug 2013 - 17:40

Dragana5-A razlog?
sa kojom namerom bi stavljala tih 30000€ u banku?
Back to top Go down
wew
Guest
Anonymous

PostSubject: Pitanje   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptySat 24 Aug 2013 - 21:26

Interesujeme imam Hrvatski pasos,i prijatelja u Njemackoj koji mi je obecao posao kao obezbedjenje pri zeleznickoj stanici e sad me zanima oko dozvole za rad kako dobiti i sta jos treba? Unapred zahvalan!
Back to top Go down
@wew
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyTue 27 Aug 2013 - 14:10

obratite se hrvatskom zavodu za zapošljavanje
Back to top Go down
nena
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyWed 28 Aug 2013 - 21:08

kako da dodjem do papira laboratorijski tehnicar medicinska skola radila sam u bolnickoj laboratoriji 5 god,vec 5 sam bez posla,trenutno ucim nemacki iz Smedereva sam
Back to top Go down
Pantelij
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyThu 29 Aug 2013 - 21:14

Zivim u Nemackoj par godina. Prva stvar koju vas Nemci pitaju kada trazite posao je " Sta znate da radite?" Kod njih balkanske diplome nisu od nekog velikog znacaja, kao ni vozacke dozvole. Ako imate zavrsenu osnovnu skolu a pritom ste dobri u programiranju ili nekoj drugoj oblasti informatike mozete lako dobiti taj posao. Normalno uslov je znanje jezika i radna viza ili pasos neke od zamalja EU. Ako posedujete diplomu, znajne i iskustvo onda ste na konju. I jos jedan prijateljski savet svima DALJE OD NASI LJUDI. Srecno svima....
Back to top Go down
donvette
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptySun 8 Sep 2013 - 1:31

kako otici u Austriju kao student ??
Back to top Go down
spic78

spic78

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyWed 11 Sep 2013 - 11:02

postovani forumasi pozdravljam vas dajtemi molim vas pomozite imam zagarantovan posao u austriji ali neznam kako da rijesim papire posto sestra ima firmu za transport atrebam joj kao vozac pokusali smo na par nacina ali neide isla je sestra da pita dame zaposli ali na birou njihovom ima puno vozaca pitala je tamo notara dami posalje garantno pismo ali je on rekao da nema nikake sanse da dobijem radne papire posto ima puno vozaca zato vas molim znali ko kako da rijesi problem molim vas pomozite mi jasam iz b.luke
Back to top Go down
Plava
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyWed 11 Sep 2013 - 23:52

Postovani, molim Vas za pomoc
Zavrsila sam mater studij u Bosni, pa me zanima kakve su mi sanse za zaposlenje u Austriji,odnosno odakle da krenem ? Unaprijed zahvalna svima.
Back to top Go down
odg.
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyThu 12 Sep 2013 - 0:40

spic/pise vam ovde na ovoj temi gde pitati za savet i dobiti odgovor iz prve ruke
Back to top Go down
dragan22
Guest
Anonymous

PostSubject: dragan1978   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptySat 26 Oct 2013 - 12:23

Traže li u Austriji Sanitarne inženjere,odnosno djelatnike za DDD poslove i slično.
Back to top Go down
Ivan717
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyMon 4 Nov 2013 - 18:47

Zanima me ovako: poslodavac iz austrije je predao papire za mene prije tjedan i pol, prijavljen sam na stanu tamo, znaci poslodavac je predao papire i garantira za mene, boravak osiguran, kolikee su sanse da dobijem papire u austriji s ovime?? hvala
Back to top Go down
kako dobiti vizu
Guest
Anonymous

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyThu 2 Jan 2014 - 19:55

zdravo.imam zenu koja zivi u austriju jos malo ce nam i beba kako da dodjem do vizu gde treba da se obratim,vencao sam se sa nju imam vencani list neznam gde da odem za vizu.hvala na odgovor unapred
Back to top Go down
asda
Guest
Anonymous

PostSubject: dada   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyTue 8 Jul 2014 - 0:42

Kako otici raditi u Austriju, sa diplomom elektrotehnicara?
Back to top Go down
Dora195
Guest
Anonymous

PostSubject: posao   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptySat 12 Jul 2014 - 20:29

Da li neko zna imam salon u BL oko 6mje.zelim tao da ga prosirim ali da iznamljujem prostor da li se to moze?Hvala..
Back to top Go down
Cvrki
Guest
Anonymous

PostSubject: Moze savjet   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyWed 23 Jul 2014 - 15:32

Ja sam zavrsio 3 god fakulteta.. a moja zena 4 godine samo jos treba da diplomira. I hteo bih da idemo u Austriju, zato sto u ovoj drzavi nema nista.
Ja poznajem njemacki jezik on mi je maternji, zato sto sam se rodio u njmackoj.. i ziveo do 6 god..
a moja zena ne poznaje njemacki..
Kakve uslove moram steci da dobijem radnu dozvolu i da dovedem svoju porodicu u Austriju?
Hvala unapred  Very Happy 
Back to top Go down
zoran
Guest
Anonymous

PostSubject: OVDE NIKO DA POSTAVI JASNO PITANJE,I NIKO DA DA JASAN I RAZUMA   Kako otići u Austriju - Page 4 EmptyFri 21 Nov 2014 - 15:53

OVDE NIKO DA POSTAVI JASNO PITANJE, I NIKO DA DA JASAN I RAZUMAN ODGOVOR.ONI KOJI HOĆE DA ODU U AUSTRIJU I ONI
KOJI SU VEĆ TAMO NEKA PRVO NAUČE SRPSKI JEZIK PA TEK ONDA
NJEMAČKI.
NEB' JA VAMA DAO DA ČUVATE NI 2 OVCE NA PAPIRU.
JEBO VAS ONAJ KO VAS JE POSL'O TAMO
Back to top Go down
Sponsored content

PostSubject: Re: Kako otići u Austriju   Kako otići u Austriju - Page 4 Empty

Back to top Go down

Kako otići u Austriju
Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
 Similar topics
-
» Kako najlakse otici u Austriju?